GÜDANS’ın alkollü dans videoları büyük tepki çekti

Giresun Üniversitesi Öğrenci Topluluklarından Dans Topluluğu’nun (GÜDANS) sosyal medya sayfalarında paylaştığı alkollü dans videoları, büyük tepki topladı.

GÜDANS’ın alkollü dans videoları büyük tepki çekti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.06.2024
472
A+
A-

Videolar, üniversitenin sosyal ve kültürel faaliyetler için kaynak aktardığı GÜDANS topluluğunun, geçtiğimiz günlerde düzenlediği alkollü eğlence partisinden.

TASARRUF TEDBİRLERİNDEN SONRA GELEN SKANDAL

Giresun Üniversitesi’nin yerel gazete aboneliklerini tasarruf tedbirleri kapsamında iptal etmesinin ardından ortaya çıkan bu skandal, üniversitenin saygınlığını zedeledi. Sosyal medyada paylaşılan videolar karşısında, “Bugün Gazze’de çocuklar katledilirken, Giresun Üniversitesi’nde yaşananlar inanılmaz! Bu skandal, Giresun Üniversitesi’nin toplumsal duyarlılık konusundaki eksikliklerini de gözler önüne seriyor” şeklinde yorumlar yapıldı.

ÜNİVERSİTEDEN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Giresun Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemize bağlı öğrenci topluluklarımızın hiçbiri ‘Etkinlik Komisyonumuzun’ onaylamadığı etkinliklerde bulunamazlar. İlgili birim yöneticilerinden tamamen habersiz ve izinsiz şekilde yapıldığı anlaşılan ve asla tasvip etmediğimiz bu etkinlik hakkında üniversite yönetimimiz tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

ÜNİVERSİTENİN SESSİZ KALMASI ELEŞTİRİLDİ

GÜDANS’ın sosyal medyada paylaştığı videolar karşısında üniversitenin müdahalede bulunmaması ve sorumluluk almaması da eleştirilerin odağında. Bu olay, üniversitenin toplumsal sorumluluk ve duyarlılık konusundaki eksikliklerini gözler önüne serdi.

REKLAM ALANI