Bulancak’ta yüksekokula yeni bina

Bulancak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, Kapalı Pazar Yeri’nin Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na (UBYO) 24 yıllığına tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Bulancak’ta yüksekokula yeni bina
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.07.2024
31
A+
A-

Daha önce Diş Hekimliği Fakültesi olarak inşa edilen ancak atıl kalan bina, yeni işlevi için incelendi.

İNCELEME VE HIZLI TAHSİS SÜRECİ

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Bulancak Kadir Karabaş UBYO Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman, binada yaptıkları incelemelerin ardından binanın eksiklerinin tamamlanarak tahsis sürecinin hızlandırılması konusunda fikir birliğine vardılar.

ÜNİVERSİTE İÇİN FEDAKÂRLIK YAPIYORUZ

Başkan Sıbıç, “Bulancak üniversite konusunda her zaman istekli ve fedakâr davranmıştır. Daha önce de üniversite eğitimi için iki kez bina yaptık. Bu binalardan biri Özel Harekât Tabur Komutanlığı olarak kullanılırken, Pazarsuyu’nda bulunan ikinci binamız yüksekokul olarak hizmet vermektedir. Şimdi bazı sebeplerden dolayı bu binamızı iade alıp yerine Kültür Merkezinde bulunan binamızı tahsis edeceğiz. Yine üzerimize düşen fedakarlıkları yerine getirerek okulumuzu hızla hayata geçireceğiz,” dedi.

ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE ETKİLEŞİMİ ARTACAK

Sıbıç, üniversite birimlerinin yeni ve merkezi binada konuşlanmasının şehir ve üniversite etkileşimini artıracağını belirtti. Bu projenin, ilçenin eğitim olanaklarını genişletmek adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Sıbıç, “Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

REKLAM ALANI