Genç Dağcı Cemre’nin büyük başarısı!

Giresunlu genç dağcı Cemre Demiröz, Türkiye’nin en yüksek ikinci noktası olan 4 bin 135 metre yükseklikteki Cilo Reşko Dağı’na tırmandı.

Genç Dağcı Cemre’nin büyük başarısı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.07.2024
17
A+
A-

18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşen tırmanışta, Hakkari Yüksekova’ya giden Demiröz ilk gün üç saatlik yürüyüşle birlikte 3 bin 100 metrede bulunan kamp alanına vardı. Burada kampını yaptıktan sonra gece sabah karşı beşte yola çıkarak zirve tırmanışına başladı.Altı saatlik bir tırmanışın ardından,19 Temmuz Cuma günü zirveye ulaşarak tırmanışını başaralı bir şekilde gerçekleştirdi.

Bu bölgenin uzun süredir terör sebebiyle kapalı olmasından dolayı dağcıların gide bildiği bir nokta değildi. 2 yıl önce bölgenin açılmasıyla birlikte bölgenin valiliğinde izin alınarak tırmanışları gerçekleştire biliyorsunuz. Ülkemizin bu kısmının mükemmel coğrafyası eşliğinde mükemmel bir tırmanış gerçekleştirildi.

Trabzon TEDAK Kulübü, TEDAK Elektrik, Akgün Elektrik sahibi Emin Çelik ve Zeynep Bayoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Demiröz, bu tip tırmanışlara devam edeceğini kaydetti.

REKLAM ALANI