72 yaşındaki hastaya başarılı Rektum Kanseri ameliyatı

Giresun Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Cerrahi Endoskopi Ünitesi’nde, rektum kanseri (rektum ca) tanısı konulan 72 yaşında erkek hastaya başarılı bir cerrahi operasyon gerçekleştirildi.

72 yaşındaki hastaya başarılı Rektum Kanseri ameliyatı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
23
A+
A-

Ameliyat öncesi uygulanan kombine radyoterapi ve kemoterapi (neoadjuvan KRT) ile klinik tam yanıt alınan hastada, ameliyat öncesi yapılan rektoskopide tümör görülmedi, sadece ülsere bir alan tespit edildi.

METİLEN MAVİSİ İLE İŞARETLEME

Ameliyat sırasında, intraoperatif rektoskopi ile ülsere alan bulundu ve batın içinden yapılan Metilen Mavisi uygulamasıyla tümörün olduğu alan çepeçevre işaretlendi. Bu sayede, güvenli ve onkolojik prensipler gözetilerek hastanın tümörlü bağırsak kısmının rezeksiyonu gerçekleştirildi.

ONKOLOJİK AMELİYATLARDA BAŞARI

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin sorumlusu Doç. Dr. İsmail Aydın, kliniğinde onkolojik ameliyatların uzun zamandır başarıyla yapıldığını belirtti. Aydın, son yıllarda kemoterapi ve radyoterapi alanındaki gelişmeler sayesinde rektum kanseri tedavisinin farklılaştığını ve kişiye özel tedavilerin ön plana çıktığını, multidisipliner yaklaşım ile bu hastaların tedavisindeki başarı oranının arttığını ifade etti.

Doç. Dr. İsmail Aydın, kliniklerine ve Cerrahi Endoskopi Ünitesi’ne her koşulda destek olan Başhekim Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ve hastane yönetimine teşekkür etti.

REKLAM ALANI