TFF ve UEFA iş birliği

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün UEFA ile yaptığı iş birliği ve yaklaşık iki yıl süren çalışmalar sonucunda, Antrenör Eğitim Programlarına UEFA C ve UEFA Kaleci B lisansları dahil edildi.

TFF ve UEFA iş birliği
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.08.2024
10
A+
A-

Bu yenilik, antrenörlerin eğitim seviyelerini yükseltmeyi ve futbolun gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

EĞİTİM VE SINIFLANDIRMA TALİMATLARI

Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı’nın 12. maddesinin 4. bendinde, TFF Grassroots C lisansına sahip antrenörlerin UEFA C güncelleme programlarına katılarak başarılı olmaları durumunda UEFA C lisansına sahip olabilecekleri belirtilmiştir. Amatör seviyede çalışmalarına devam etmek isteyen TFF Grassroots C sahibi antrenörlerin bu güncelleme programına katılmaları zorunlu değildir. Ancak, UEFA B ve üstü programlara katılmak isteyen TFF Grassroots C Antrenör Lisansı sahibi antrenörlerin UEFA C Lisans Antrenör Eğitim programı güncellemesine katılmaları gerekmektedir.

ÇOCUK FUTBOLU ANTRENÖRLÜĞÜ SERTİFİKASI

Çocuk futbolu antrenörlüğü sertifikasına sahip ve TFF Grassroots C lisanslı antrenörler, gerekli belgeleri ibraz etmeleri durumunda güncelleme yapmış kabul edilecektir. Bu, antrenörlerin eğitim seviyelerini güncel tutmalarını ve kariyerlerinde ilerlemelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

TFF ve UEFA’nın bu iş birliği, Türk futbolunun antrenör eğitiminde yeni bir dönemi başlatıyor. Antrenörlerin bilgi ve becerilerini artırarak, futbolun her seviyede daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde oynanmasını sağlamak hedefleniyor.

REKLAM ALANI