CHP Milletvekili Sibel Suiçmez’den TMO’ya fındık ödemesi tepkisi

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım ücretini 45 gün sonra ödeyeceğini duyurmasına sert tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Sibel Suiçmez’den TMO’ya fındık ödemesi tepkisi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.08.2024
21
A+
A-

Suiçmez, fındık üreticilerinin maliyetlerini karşılayamadığını ve bu durumun üreticileri zarar ettirdiğini vurguladı.

“TMO, ÜRETİCİLERİN SESİNİ DUYMUYOR”

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Suiçmez, TMO’nun 19 Ağustos’tan itibaren fındık alımına başlayacağını duyurduğunu ancak ödeme süresinin 45 gün olarak belirlenmesinin üreticileri zor durumda bıraktığını belirtti. Suiçmez, “Gerçek maliyetler üzerine çiftçi kârı eklenerek, fındık alım fiyatı en az 160-180 TL/kg olmalı diyen üreticiler ve meslek odaları görmezden gelinmiştir. TMO, fındıkta üretimi bitirmeye ant içmişçesine ödemeleri 45 günde yapacağız diyor. Üreticiyi zor durumda kalsın diye taban fiyatı zaten düşürdünüz, şimdi de daha düşük fiyata satmaya zorlamak istiyorsunuz,” dedi.

“FINDIKTAN KİM KAR EDİYOR?”

Sibel Suiçmez, fındık üreticilerinin kar edemediğini, çay üreticisinin ardından fındık üreticisinin de perişan edildiğini belirtti. Suiçmez, “Ülkemiz fındığından üretici zarar ederken ve tüketici yeterli fındık tüketemezken, kim kar ediyor? Üreticiyi daha fazla zorda bırakmayın, 45 günlük ödeme süresinden vazgeçin ve ödemeleri en geç bir hafta içinde yapın! Çayda üreticiyi perişan ettiniz, fındıkta da aynı yolu izliyorsunuz. Karadeniz halkı bunu unutmayacak ve AKP balonunu patlatacaktır,” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI