Giresun sağlık alanında güçleniyor: 133 yeni hekim kadrosu açıldı

AK Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Temür, Giresun’un sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Giresun sağlık alanında güçleniyor: 133 yeni hekim kadrosu açıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.09.2024
51
A+
A-

Temür, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yapılan görüşmelerin sonucunda, Giresun merkez ve ilçe hastanelerine 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası kapsamında 133 yeni hekim kadrosu açıldığını belirtti.

9 UZMAN HEKİM VE 122 PRATİSYEN HEKİM GİRESUN’A GELİYOR

Açıklamada, Giresun’a tahsis edilen kadrolar arasında 1 Tıbbi Onkolog, 1 Aile Hekimi, 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Nükleer Tıp Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı ile birlikte toplamda 9 Uzman Hekim yer alıyor. Ayrıca 122 Pratisyen Hekim de Giresun halkına hizmet vermek üzere görevlendirilecek.

GİRESUN’UN SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENECEK

Milletvekili Temür, Giresun’un sağlık tesislerindeki personel ihtiyacının giderilmesi ve yapısal eksikliklerin tamamlanması için çalışmaların süreceğini belirterek, “Giresun halkının nitelikli sağlık hizmeti alması için gayret göstermeye devam edeceğiz. 133 hekim kadrosu Giresun’a hayırlı olsun,” dedi.

 

 

REKLAM ALANI