Başkan yardımcısı Akten, Giresun uşaklarının şehitliklerini ziyaret etti

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akten, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde anlamlı ziyaretler gerçekleştirdi.

Başkan yardımcısı Akten, Giresun uşaklarının şehitliklerini ziyaret etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.09.2024
73
A+
A-

Belediye Başkanı Fuat Köse’ye vekaleten Giresun’dan ayrılan Akten, ilk olarak Ankara Haymana’da yer alan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği’nde düzenlenen anma törenlerine katıldı. Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’u da ziyaret eden Akten, “Kurtuluş Savaşı mücadelesinde şehit olan Giresun Uşakları, Haymana topraklarında Haymanalıların emin ellerinde huzur içinde yatıyorlar” ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR’DA GİRESUN GÖNÜLLÜ ALAYLARINA ZİYARET

Akten, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları için Afyonkarahisar’da da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. İscehisar Giresunlular Şehitliği Koruma ve Yaşatma Derneği ev sahipliğinde düzenlenen programda, İstanbul, Bursa ve Giresun’dan gelen sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileriyle buluşan Akten, 100 yıl önce atalarının ve dedelerinin izinde olduklarını vurguladı.

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN DUYGUSAL ANMA TÖRENİ

Başkan Yardımcısı Akten, İscehisar’daki Giresun Şehitliği’nde düzenlenen anma etkinliklerine katılarak, Belediye Başkanı Fuat Köse ve tüm Giresunluların selamlarını iletti. Akten, konuşmasında 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları’nın kahramanlık destanlarını anlatarak izleyicileri duygulandırdı. “Balkanlardan Kafkas Cephesi’ne, Harşit Savunması’ndan Haymana Mangal Dağı’na, Çaldağı’ndan Uludağ’a, İscehisar Dedesivri’den Afyon’a Dumlupınar’a, bu toprakları bize vatan yapan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alaylarına selam olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramınız ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferiniz kutlu olsun,” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

 

REKLAM ALANI