İl Afet Risk Azaltma Planı masaya yatırıldı

Giresun’da afet risklerini azaltma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

İl Afet Risk Azaltma Planı masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2024
22
A+
A-

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında video konferans yöntemiyle düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Koordinasyon Toplantısına katıldı. Toplantıda, afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

GİRESUN’DA 78 EYLEM BELİRLENDİ

Toplantı sonrasında açıklama yapan Vali Serdengeçti, “Afetlerin küresel ölçekte yol açtığı kayıplar, gelişmekte olan ülkelerde büyük sorunlara neden oluyor. Bu kayıpları en aza indirmek için afet risklerini azaltma çalışmaları kritik önemdedir” dedi. Giresun Valiliği’nin, Türkiye genelinde uygulanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında önemli adımlar attığını belirten Serdengeçti, Giresun’da 3 amaç, 17 hedef ve 78 eylemin belirlendiğini, bu eylemlerden 27’sinin tamamlandığını, 48’inde çalışmaların sürdüğünü ve 3 eylemin de hızla başlatıldığını ifade etti.

8 YENİ EKSAVATÖR İLİMİZE TAHSİS EDİLDİ

Serdengeçti, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Giresun’a 8 yeni ekskavatör tahsis edildiğini ve bu kapsamda 30,27 kilometrelik dere ıslahı yapıldığını belirtti.

AFET RİSKLERİNE KARŞI KARARLI DURUŞ

Vali Serdengeçti, Giresun’da afet risklerini azaltma konusundaki çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ve bu çalışmaların tüm vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama hedefiyle devam edeceğini vurguladı.

 

REKLAM ALANI