Afet eğitim ve koordinasyon merkezi kuracak

Şenlikoğlu: “Olası afetler için tedbirimizi almak zorundayız”

Afet eğitim ve koordinasyon merkezi kuracak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.03.2024
14
A+
A-

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ikinci dönem için açıkladığı seçim projelerinden bir tanesi olan Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi farkındalık yarattı.

Hayata geçirilmesi planlanan bu projeyle birlikte, olası doğal afetler ve acil durumlarda mücadelenin tek merkezden koordine edilmesi ve afet yönetiminin bilinçli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Merkezde, afetlere karşı daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek ve vatandaşları koruma altına alabilmek bilinci ile afet anında hızlı ve etkili bir şekilde hareket etme yeteneğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi’nde; afet eğitim sınıfları, arama kurtarma birimi, ihtiyaç deposu, sığınak, mobil aşevi, iş makinaları ve misafirhane bölümleri yer alacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada, afetlere hazırlık için önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek: “Şehrimizde Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi kuracağız. Toplumlar her an afetlerle karşılaşabileceklerini düşünerek, hazırlıklı olmak zorundadır. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun ama bizler tedbirlerimizi almalıyız. Deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili yardımların yer alacağı Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi projesi ile afet öncesi ve sonrası tüm hazırlık ve çalışmalarımızı tek bir noktadan koordine edeceğiz. Burada kurulacak eğitim merkezi ile hem afet eğitimi verilerek halk bilinçlendirecek, hem de eğitim alan gönüllülerden oluşacak olan arama kurtarma ekibi kuracağız.” dedi.

REKLAM ALANI