AGD Giresun 12 İlçede Siyer-i Nebi Yarışması Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen, ‘Kaybedeni Olmayan Yarışma’ sloganıyla dikkat çeken Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışması Türkiye genelinde yapıldı.

AGD Giresun 12 İlçede Siyer-i Nebi Yarışması Düzenledi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
78
A+
A-

Bu yıl sınav Giresun’da 12 farklı ilçede oldu. Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği yarışma vesilesi ile yurt genelinde yüz binlerce liseli öğrenci Serafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi; Hz. Muhammed (s.a.s)” kitabını okudu.

Yarışma hakkında bilgi veren AGD Giresun Şube Başkanı Tahir Karabiber; “Amacımız, Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın ‘Üsvetün Hasene’ (Güzel Örnek) olarak gösterdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizi örnek alan bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de Peygamberimizin iyi tanınması lazımdır.” diye konuştu.

“Ağaç yaş iken eğilir, gençlerimiz de bu çağlarında şekillenir” diyen Tahir Karabiber; “Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için bu yarışma çok önemlidir. Siyer-i Nebi yarışmasının hedefi Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek almasıdır.” dedi.

Günümüzde birçok problemin gençlerimizi madden ve manen tahrip ettiğini vurgulayan Başkan Karabiber; “Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Yarışma sonuçlarının 31 Aralık 2023’te www.efendimizinizinde.com sitesinden öğrenilebileceğini söyleyen Başkan Tahir Karabiber, yarışmada dereceye girenlere 31 Aralık 2023’te Giresun Kültür ve Fuar Merkezi’nde yapılacak ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ kutlamalarında çeşitli hediyelerin verileceğini, kutlamalara tüm halkımızın da davetli olduğunu hatırlattı.

REKLAM ALANI