Ak Gençlikten Gazze tepkisi

AK Parti Giresun Gençlik Kolları İl Başkanlığı üyeleri, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara karşı bir tepki gösterdi.

Ak Gençlikten Gazze tepkisi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.11.2023
35
A+
A-

Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen parti üyeleri, Gazze’deki zulme son verilmesini talep etti. Gençlik Kolları İl Başkanı Esma Betül Akılmak, toplandıklarını ve Gazze’de masumların kanının dökülmesine “dur” demek istediklerini belirtti.

Akılmak, İsrail’in Filistin’de 7 Ekim’de küresel vicdanı sarsan, çok sayıda sivil can kaybına neden olan yeni bir çatışma ortamı yarattığını ifade etti. İsrail’in Filistin topraklarına yoğun bombardıman uyguladığını, savaşlarda bile kullanımı yasak olan fosfor bombalarını kullandığını, temel insan haklarının ihlal edildiğini ve insanlık onurunun ayaklar altına alındığını söyledi. Akılmak, insan hakları savunucularının İsrail zulmü karşısında sessiz kaldığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırıların başlangıcından itibaren yaptığı itidal çağrısına İsrail’in daha fazla masum kanı dökerek yanıt verdiğini belirtti. İsrail’in soykırım suçu işlediğini ileri süren Akılmak, savaş hukukunun ihlal edildiğini, insan haklarının çiğnendiğini, uluslararası hukukun görmezden gelindiğini ve tüm bunların dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleştiğini dile getirdi. Akılmak ayrıca İsrail’in hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ifade etti. Akılmak, “Günümüzde Anadolu’nun dört bir yanında milyonlarca genç, Gazze’de yavrusunun cenazesini kucağına almış bir annenin acısını derinden hissediyor ve bu zulme katkı sağlayan herkesin sorumluluğunu yerine getireceğine inanıyor. Türkiye’nin sınırlarını aşan, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK Gençlik olarak, Cumhurbaşkanımızın izinden giderek her zaman mazlumların yanında olduğumuzu ve insan haklarına saygısızlık eden suçluların karşısında olduğumuzu belirtiyor ve #SayStop diyerek haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI