Akşener’e çiçek verdiği için ceza alan öğretmen aday adayı oldu

İYİ Parti Lideri Akşener’ e çiçek verdiği için sürülen öğretmen Dizdar, milletvekili aday adayı oldu.

Akşener’e çiçek verdiği için ceza alan öğretmen aday adayı oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.03.2023
162
A+
A-

İYİ Parti’ den Giresun milletvekili aday adayı olan öğretmen Mustafa Dizdar, parti binasında tanıtım toplantısı düzenledi. Muhasebe ve Finansman öğretmeni olarak Piraziz’de görev yapan Dizdar, mesleğinden istifa edip siyasete soyundu.

Geçen yıl İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e Giresun programı sırasında çiçek verdiği için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından maaş kesim cezası alan ve Piraziz ‘den Güce’ye sürgün edilen Mustafa Dizdar aday adaylığını ilan ederken, korku imparatorluğunun 15 Mayıs’ ta yerini, demokrasiye, hukuka, liyakata, bilime, sevgiye ve hoş görüye bırakacağını söyledi.

Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, Merkez İlçe Başkanı Çetin Ceyran, İl Kadın Kolları Başkanı Safiye Tonyalıoğlu, Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, Piraziz İlçe Başkanı Emin Pekdemir, milletvekili aday adayları Harun Cici, Sema Özkan, Kerime Bozat,  yöneticiler ve çok sayıda üye katıldı.

Milletvekili aday adayı Mustafa Dizdar şunları söyledi; “Ülkemizin 20 yıldır liyakatsiz bir şekilde yönetilmesi, Giresun’a fazlasıyla zarar vermiştir. Bu durumun tam tersine çevrilmesi ancak tabandan başlayacak bir hareket ile mümkündür. Bu hareketin öncüsü olmaya gönüllüyüm, ve  projelerimle birlikte milletvekilliği adaylığımı açıklıyorum.”

Milletvekili aday adayı Dizdar, tanıtım  toplantısına katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılanlara  teşekkür etti. Konuşmasında,” 18 Mart Çanakkale Zaferi’ mizin yıldönümü  kutlu olsun. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” vurgusu yapan Dizdar, İYİ Parti’ nin hedeflerinden ve ilkelerinden de söz ederek, Genel Başkanları Meral Akşener’ in öncülüğünde, hem ülke genelinde hem de Giresun’ da büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inandıklarını söyledi.

Kendisinin Giresun’da bir çok projenin hazırlayıcısı olduğunu ifade eden aday adayı  Dizdar, şunları kaydetti ;  “Üretmeden kalkınmanın, marka oluşturmadan dünyaya hükmetmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Tarım işçisi değil, tarım işletmecisi olmalıyız. Bu proje ile tarım beden gücüne değil beyin gücüne dayanan bir meslek haline getirilecektir. Günümüzde tarım dijitalleşmiş ve makineleşmiştir. Ancak köyde yaşayan kesim bu teknoloji ile buluşamamıştır. Tarımdaki bu teknolojik devrimi köylerin yakalayabilmesi için kapanan köy okulları tarım lisesine dönüştürülmelidir. Her bir öğrenci tarımsal proje yazma becerisine sahip, teknolojik aletleri bilen ve dijital tarıma hakim bir şekilde yetiştirilmeli, köylere danışman olarak atanmalıdır. Bu çocukların projeleri öncelikli desteklenmeli ve köyde yaşayanların gelirlerinin artırılması sağlanmalıdır. Bu sayede köyden kente göç önlenecek, gençler memleketlerinden uzakta, zor şartlar altında para kazanmak zorunda kalmayacaktır. Kalkınma köyden başlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir.”

Mustafa Dizdar,  bazı projeleri ve düşüncelerini paylaştıktan sonra konuşmasını şöyle tamamladı ;   “ HES’ler sıkı denetime alınacaktır, İklim değişikliği ile ilgili önlemler alınacaktır, karbon ayak izinin  düşürülmesi ile ilgili eğitimler verilecektir, Nano teknoloji üretimi yapan meslek liselerinin açılması sağlanacaktır, cep telefonu eğitim materyali olarak kullanılacaktır. Fındığa değer katacak mikro fındık işleme tesisleri yaygınlaştırılacaktır.

İşimiz zor, hedeflerimiz var, hep birlikte  başaracağız, başaracağız, başaracağız .

Çünkü Giresun’un bize ihtiyacı var, Çünkü Türkiye’nin bize ihtiyacı var, bu gücü nereden alıyoruz? Bu gücü Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut, bu güç damarımdaki asil kanda mevcut, bu güç damarlarınızdaki asil kanda mevcut”

REKLAM ALANI