Atatürk ve devrimlerinden taviz yok

Genel Kurulu’ nu yapan Eğitim İş Sendikası’ndan anlamlı mesaj

Atatürk ve devrimlerinden taviz yok
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
13
A+
A-

Yapılan genel kurulda yönetim Çiğdem Yıldırım, Burcu Bektaşoğlu, Mehtap Aydın, Mustafa Gürel,  Ersoy Şahin, Umut Şahin ve Uğur Sarı isimlerinden oluştu. Yönetim kurulu adına konuşan Mustafa Gürel, laik, bilimsel, çağdaş eğitimi savunan Eğitim İş Sendikası’ nın, Atatürk ve devrimlerinden taviz vermeyeceğini vurguladı.

Mustafa Gürel, Eğitim iş olarak sarı sendikalar dışında Türkiye’nin en büyük ve en etkili sendikası olduklarını, Giresun’da bir yıl içerisinde üye sayısını 700’ün üzerine çıkardıklarını kaydetti. Eğitimin, milli, kamusal, laik ve bilimsel olmaktan çıkarıldığının altını çizen Gürel,

“Görevde bulunduğumuz bir yıl boyunca mobinge, tehdide, şiddete ve baskılara maruz kalan bütün üyelerimizin maddi ve manevi olarak yanlarında durmaya görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeye, sorunların üstesinden hep beraber gelmeye çalıştık.

Gidilmedik ilçe, okul bırakmadan her yerde, her platformda laik, bilimsel, demokratik, kamusal ve parasız eğitimin önemini, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ten emanet Cumhuriyetin eğitim felsefesini anlatmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Sendikamızın kurulduğu günden bu yana savunucusu olduğu laik bilimsel adil kamusal ve çağdaş bir eğitimin neden nefes almak kadar hayati bir ihtiyaç olduğunu anlatmak ve bu konudaki talebi güçlü bir şekilde örgütlemek zorundayız. Başöğretmenimizin mirasına sahip çıkmak, çocuklarımızı dolayısıyla ülkemizin geleceğini kurtarmak için canla başla çalışmak, Atatürk ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak Eğitim iş olarak birinci görevimiz olacaktır. Büyük Atatürk’ ün yeni kuşaklara emanet ettiği öğretmen ve tüm eğitim emekçilerinin sendikası olan Eğitim iş olarak bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız ve başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.