Başer’in hedefinde Şenlikoğlu var

Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Başer, “Başarısız belediyeciliği hiç bir vatandaşımız hak etmiyor” dedi.

Başer’in hedefinde Şenlikoğlu var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.11.2023
77
A+
A-

Giresun Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Başer, Giresun Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi Projesini sordu. Başer yaptığı yazılı açıklamada, şehrin temel problemlerinden birinin de engelliler ve ailelerinin sorunları olduğunu belirtti.

Giresun’da engelli nüfus oranın yüksek olduğuna dikkat çeken Başer, “Onlarla ilgili yapılan her proje, hayatlarını kolaylaştıran her çalışma şehrin karnesidir. Bizim bu konu ile ilgili detay dosyamız, projelerimiz hazır. Çözüm odaklı projelerimizi Allah’ın izniyle Belediye Başkanı olduğumuzda hiç beklemeden hayata geçireceğiz” dedi.

Başer, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na şu soruları yöneltti;

Seçim çalışmalarınız esnasında engelli ailelerine verdiğiniz sözleri tuttunuz mu? 2300 imza ile Cumhurbaşkanlığı’na ulaşan talepleri ve 60 ailenin katıldığı basın açıklamasını dikkate aldınız mı? Seçimi kazandıktan sonra isteklerini dile getirmek isteyen ailelere neden bir yıl boyunca randevu vermediniz? Cumhurbaşkanlığı’na CİMER’e, Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ulaşan engelli çocukları ve yakınları olan aileler,  size neden ulaşamadı? Üst düzey girişimleri dikkate alınan ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından aranan aileler: ‘Bakanlığımız bize, bu işin belediye işi olduğunu söyledi. Ancak belediye başlatır ve  %5’ini tamamlarsa gerisini biz yaptırırız. Her türlü desteğe hazırız. Biz bakım merkezi yapıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi belediyelerin yürüttüğü projeler’ denildiği bilgisi size ulaşmadı mı? Ulaştı ise bu kadar mükemmel bir teklifi neden geri çevirdiniz?  Oysa ki her bakanlığın yaptığı çalışmayı kendiniz yapmış gibi lanse etmek sizin adetinizdi. Başarısız belediyeciliği hiç bir vatandaşımız hak etmiyor.”

REKLAM ALANI