Binalara ücretsiz deprem testi yapılacak!

CHP Giresun Belediye Başkanı Köse’den Giresun halkına söz: Talep edilen tüm binaların depreme dayanıklılık testi ücretsiz yapılacak. Köse, iş başına gelir gelmez Giresun halkının can ve mal güvenliği açısından “Giresun Güvenli Gelecek” projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Binalara ücretsiz deprem testi yapılacak!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.02.2024
41
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Belediye Başkan Adayı Fuat Köse ve partililer deprem şehitlerini anarak, Giresun’da ki depremzedelerin yanında olduklarını kaydettiler.

Giresun’da bulunan depremzedelerin kendilerini evlerinde hissetmelerinin öneminden bahseden Köse, ilk projelerinin şehirdeki binalara ücretsiz deprem testi yapmak olacağını söyledi. 6 Şubat 2023 depreminin derin yaralar bıraktığının altını çizen Köse, “Hepimizin hafızalarına kazınan o gün, ne yazık ki unutulacak gibi değil. Bizler yaşanan felaketten ders çıkararak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız” dedi.

“GİRESUN’DA OLASI FELAKETLERE KARŞI HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI”

Bir yıl boyunca Giresun’da bu tür felaketlere karşı gerekli önlem ve tedbirler açısından ne yazık ki ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini kaydeden Köse, “Bu durum bizleri derin üzmekte ve endişelendirmektedir. 31 Mart’ta göreve geldiğimizde Giresun’da afetlere karşı hazırlıklı ve güvenli olunması adına somut adımlar atacağımızın sözünü veriyorum. Her binanı güvenliğini sağlamak adına kimlik kazandırılması ve ücretsiz deprem dayanıklılık testinin yapılması projemizi hayata geçireceğiz. Çünkü bizim için en önemli değer öncelikle insan hayatıdır. Bugün burada soğuk bir şubat gecesinde ateş yakarak sadece geçmişte yaşadığımız anıları anmakla kalmıyor aynı zamanda Giresun’umuzun geleceğini daha güvenli kılmak adına bir araya geliyoruz. İnanıyorum ki birlik beraberlik ve doğru planlama ile şehrimizi her türlü felakete karşı daha güçlü kılabiliriz. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha anıyor. Geride kalanlara sabır diliyorum. Giresun için, hepimiz için daha güvenli gelecek diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI