Bizde ada, onlarda kaya parçası!

Ordu’da yerel yönetimler kaya parçasını dahi turizm açarken, biz ise tarihi ve doğal güzelliklere sahip Giresun Adamıza bir rıhtım yapmayı bırakın, içerisini bile doğru, dürüst temizleyemiyoruz.

Bizde ada, onlarda kaya parçası!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2023
220
A+
A-

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üzerinde canlı yaşayabilen tek ada Giresun’da bulunurken, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde üzerine bir iskele ve sosyal tesis inşa edilen Fener Adası olarak adlandırılan kaya parçası ziyaretçi akınına uğruyor.

TEKNELER DURMAKSIZIN SEFER DÜZENLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından doğaya uyumlu bir şekilde inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Fatsa Adası ziyaretçi akınına uğruyor. Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz sefer düzenlediği Fatsa Adası’nı ziyaret eden vatandaşlar manzaraya hayran kalırken aileleri ile birlikte deniz ortasında yaşadıkları keyifli anların ise tadını çıkarıyor.

“ÇEKİLİN GİRESUN’UN ÖNÜNDEN”

Öte yandan Giresun Adası’nın turizme açılmasında hazırladığı projelerle önemli katkılar sunan Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği Başkanı Hakan Adanır, Fatsa Fener Adası ile ilgili şu paylaşımda bulundu; “Anlatacak bir hikayesi var diyemem. Hani ada bile diyemem. Ama Ordu bu kayalığa rıhtımını yaptı. Bakımını yaptı. Turist bekliyor. Kısaca diyorum ki, “çekilin Giresun’un önünden.”

RIHTIMI DAHİ YOK

Adanır, Giresun Adası ile ilgili ise “Karadeniz’de tüm tur şirketlerinin rezervasyon yaptırdığı, uluslararası turizmin gözdesi olan, burada başlayan turizm hareketinin uluslar arası yat rallisine döndüğü,  travel ile taçlanan, senede 50 bine yakın turist ağırlarken turizm planını uygulamayan kamu kurumlarının temizlik, bakım gibi temel hizmetleri veremediği ve rıhtımı hala yapılmadığı için tur operatörlerinin zamanla uğramaktan vazgeçmeye başladıkları Giresun Adası. Ada önemli kuş alanı listesinde” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI