Bu binalara gece girmek yasak!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, DSİ tarafından Bulancak Gıcıklı Köprüsünde başlatılan yenileme çalışması sırasında meydana gelen göçükten kaynaklı yaşanan mağduriyetin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Bu binalara gece girmek yasak!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
140
A+
A-

Köprü çevresinde bulunan bir binalarda hasar oluştuğunu İl Başkanı Şenyürek’e ileten bölge halkı, oluşan hasar sebebiyle binalarının boşaltılarak mühürlendiğini belirttiler. Bina sakinleri Şenyürek’e, “Yetkililer olaya sahip çıkmıyor, herkes topu bir başkasına atıyor. AFAD gündüz binaya girmemize izin veriyor, gece vermiyor. Biz nerede kalacağız” diye dert yandı.

Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Zere ile bölge halkını dinleyen CHP İl Başkanı Şenyürek, “Binalarda hasar oluştuğu iddia ediliyor, kazı yapılan yerde göçük meydana gelmiş durumda, ortada ciddi bir tehlike var, vatandaşlar muhatap bulamıyor. Belediye topu DSİ’ye, DSİ ise yüklenici firmaya atıyor. Belediye Başkanı bizim bölgede bir basın açıklaması yapacağımızı duyurmamız üzerine ancak olay yerine gelebildi. Biz her zaman olduğu gibi Bulancak halkının yanında olmaya devam edeceğiz, burada vatandaşlarımızın mağduriyetinin takipçisi olacağız. Belediye Başkanı eski köprü yıkılırken yenisinin 35 gün içerisinde yapılacağını duyurmuştu, bugün 22. gün, durum ortada. Kendilerini sorumluluk alıp halkı aydınlatmaya davet ediyorum. Burası Bulancak’ın doğusuyla batısını birleştiren bir köprü, sadece birkaç apartman değil bölgede yaşayan birçok insan mağdur olmuş durumda. Burası bir dere yatağı, kumlu bir arazi olduğunun bilinmesi ve çalışma öncesinde gerekli tedbirlerin alınması gerekiyordu, ancak görülüyor ki bu önlemler alınmamış. Yetkililerin kamuoyunu detaylı biçimde aydınlatması gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için konunun takipçisi olacağız” dedi.

REKLAM ALANI