BURAK AKBURAK KİMDİR?

BURAK AKBURAK KİMDİR?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.05.2023
482
A+
A-

1977 yılında Giresun’un Espiye ilçesinde doğdu. Kocaeli Üniversitesi Turizm & Otelcilik ve Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun olmuş. Vatani görevini Tunceli’de tamamladı.

Enerji sektöründe 15 yıl çeşitli kademelerde profesyonel olarak çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Teknoloji, Enerji ve gıda alanında faaliyet gösteren şirketler grubunda iş hayatına devam etmektedir.

Burak Akburak birçok STK’nın kuruluşunda yer alıp Başkanlık ve yöneticilik yapmıştır.2001 yılında gençlerin apolitik olmaması ve siyasete ilgi duymalarını sağlamak için Genç Demokratlar Derneği’ni kurmuştur. Ağrı’da bir köy okulu yaptırmanın yanı sıra AB ajansından alınan destekle Türkiye’nin ilk “Engelli İstihdamı Çalıştayı” organizasyonunu yapmıştır. Ulusal alanda ses getiren seminer ve sempozyumlar düzenlemiştir. Bugün Genç Demokratlar Derneği üyesi birçok genç ayrım olmadan farklı siyasi partilerde yöneticilik yapmaktadır. Yeditepe Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucularından ve seçilmiş ilk Başkanıdır. 10 yıl Başkanlık yapmıştır. Burak Akburak halen sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev ve üyeliklere sahiptir.

Ortadoğu Koleji Mezunlar Derneği üyeliği Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği, Giresunspor Kulübü Üyeliği

Giresun Kalite Fındık Tanıtma Derneği Kurucu Üyeliği bunlardan bazılarıdır.

DPAP ve DYP kökenli siyasi gelenekten gelen bir ailede büyümüştür. DYP Gençlik Kollarında 1994-2000 yılları arasında görev almıştır. Mevcut siyasi partilerin Türkiye’nin sorunlarına çare olamayacağını düşündüğü için siyasete ara vermiştir.

25 Ekim 2017 ‘de tekrar siyasete girerek İYİ  Parti Kurucular Kurulu üyesi olmuştur. Sosyal Politikalar Başkanlığı bünyesinde İYİ Parti’nin ilk STK Başkanlığını kurarak Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı olmuştur. 20 Eylül 2020 ‘de 2.Olağan Kongre’de Genel İdare Kurulu Üyesi seçilmiş ve STK İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Burak Akburak, evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

14 Mayıs 2023 seçimleri sonucunda halkın iradesiyle, İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili seçilmiştir.

REKLAM ALANI