Çanakçı Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı

Giresun Çanakçı İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Merkezi dualarla hizmete açıldı.

Çanakçı Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.04.2024
13
A+
A-

Giresun Çanakçı İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Diyanet Gençlik Merkezlerinin gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artıracağını vurguladı.

“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ”

Diyanet İşleri Başkanlığının genç yaşlı, kadın erkek toplumun her kesimine ulaştığını ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Gençler bir milletin geleceği, en büyük imkanı ve zenginliğidir. Gençliğine sahip çıkıp onları eğitimli ve güzel ahlaklı bir şekilde yetiştiren toplumlar geleceklerini inşa etmiş demektir. Gençlik çalışmaları kapsamında kurulan Diyanet Gençlik Merkezleri, öğrencilerin sosyokültürel yaşamlarına ve akademik başarılarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların, her türlü manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetinin uygulandığı eğitim merkezleridir. Gençlik çalışmalarına katılan Diyanet genç gönüllüleri ve gençlik hizmetlerinde görev alan personelimiz öğrencilerimize her türlü desteği vermek için elinden gelen tüm imkanları seferber etmektedir. Bizlerde gençlerimizin, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygusuyla yetişmelerine katkı sunmak adına gençlik çalışmalarına çok önem veriyoruz. Toplumumuzun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğin yetişmesi için yapılan tüm çalışmaları da takdirle karşılıyoruz.” dedi.

“HER GENCİMİZ BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR”

Gençleri anlamak için çaba gösterdiklerini ve onlara değer verdiklerini belirten Müftü Kılıçbay, Gençlerimizin sorumluluk sahibi olması, yeteneklerini geliştirmeleri, bilgiye, sanata ve güzel olan her şeye ilgilerinin canlı tutulması ve gönüllerinin sevgi, şefkat ve merhamet hisleri ile yoğrulması için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimizin düşüncesini, hayat tarzını, giyim kuşamını yargılayarak dışlamak yerine, hepsine kucak açmalıyız. Kendilerini keşfetmelerini sağlayacak bir rol model de biz olmalıyız. Şuurlu nesiller için gençlerimizi sahih din bilgisiyle ve kültürümüzle donatmalıyız. Çağımızın gençlerine Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) gibi yaklaşmalı, O’nun metodu ile İslam’ı temsil ve tebliğ ederek ashabın gençlerine dost olacak yiğitler yetişmesine vesile olmalıyız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet Gençlik Merkezi İl Müftüsü Kılıçbay’ın duası ile hizmete açıldı.

Program, katılımcılara gençlik merkezinin gezdirilerek tanıtılması ile sona erdi.

Açılışa Çanakçı Kaymakamı Mustafa Talha Aydın, Çanakçı İlçe Müftüsü Yunus Özdamar, Görele İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, Görele Uzman Vaizi Osman Öztürk, kurum amirleri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI