Cemal Öztürk: Selin yaraları 1 yılda sarıldı

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dereli ve Doğankent ilçeler başta olmak üzere, Espiye, Güce ve Yağlıdere ilçelerinde devlet eliyle yaraların 1 yıl içerinde sarılarak vatandaşların yüzünün güldüğü kaydetti.

Cemal Öztürk: Selin yaraları 1 yılda sarıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.04.2023
53
A+
A-

Sel afetinden etkilenen bölgelerin önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm, sosyal konut ve millet bahçesi projeleriyle güzelleştirileceğini açıklayan Milletvekili Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de yarın da verdiğimiz sözleri tutarak hemşerilerimizin yanında olmaya, yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili Cemal Öztürk, yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dereli ve Doğankent ilçelerine toplam 369 konut inşa edilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tüm konutların hak sahibi teslim edildiğini hatırlattı.

Milletvekili Öztürk yapılan çalışmalarla ilgi şu bilgileri paylaştı; “Dereli, Tirebolu ve Doğankent ilçe merkezleri başta olmak üzere sel afeti sonrası tespit işlemleri gerçekleştirilen 433 adet konut ve 202 adet ticari ünite olmak üzere toplam 635 adet bağımsız birimin tahliye, yıkım, kira ve taşınma işlemleri, kamulaştırma, yapım faaliyetleri gerçekleştirildi. Dereli ve Kuşluhan Mahalleri riskli alanında 71 konut ve 82 ticari ünite, Dereli ilçesi Sütlüce Mahallesi rezerv yapı alanında 142 konut ve Doğankent ilçesi merkez mahallesi rezerv yapı alanında 156 konut ve 40 ticari bağımsız birim, Giresun Merkez, Dereli, Doğankent, Tirebolu ilçeleri ve köylerinde 24 köy evi olmak üzere toplam 369 konut 122 adet ticari ünite ve 24 köy evinin inşaatı tamamlandı. Hak sahiplerine teslim işlemleri gerçekleştirildi. Tirebolu ilçesi Sekü Köyü ve Espiye ilçesi, Adabük Mahallesi’nde belirlenen rezerv yapı alanlarında kamulaştırma işlemleri de tamamlandı. Çaldağ Mahallesinde de kentsel dönüşüm kapsamında 24 adet konut ve 19 adet iş yerinin yapımı tamamlanmış olup hak sahiplerine teslim aşamasına geçildi. Espiye ilçesindeki rezerv yapı alanında 71 adet konut inşaatının yapımına ise devam ediliyor. Bu süreçte 3 ilçede inşa edilen 250 ahırlı köy evinin yapımına da devam ediliyor. ‘Yeni Dereli Projesi’ kapsamında adliye, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü inşaatlarının yapımına tüm hızıyla devam ediliyor. Yine Dereli İlçemizde Jandarma komutanlığı ve 12 konutluk lojman inşaatı tamamlanmış olup bu yıl içerisinde tüm konut ve sosyal donatıları tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.”

Öztürk açıklamasının sonunda, “İlimizde yaşanan sel felaketinin izlerinin kısa sürede silinmesinde bizleri yalnız bırakmayan, destek ve yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm hemşerilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Yüce Rabbimden tüm milletimizi ve ülkemizi tüm afetlerden korumasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI