CHP Giresun Merkezde oyunu % 21 artırdı!

AK Parti Giresun merkez ilçe belediyesini elinde bulundurmasına rağmen 14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde merkez ilçede 10 bin oy kaybı yaşadı.

CHP Giresun Merkezde oyunu % 21 artırdı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.05.2023
109
A+
A-

Giresun merkezde oyunu artıran parti CHP oldu. CHP Giresun merkez ilçede ki oy oranını yüzde 21 artırarak, 2018 seçimlerinde %21 olan oyunu, 14 Mayıs 2023 seçiminde %26’ya çıkarmayı başardı. CHP Giresun il genelinde ki oyunu da %17 artırmayı başararak, CHP’nin Türkiye genelinde sağladığı %13 oy artış oranın üzerinde kalmayı başardı.

CHP MERKEZ İLÇEDE Kİ İKİNCİLİĞİNİ GERİ ALDI

CHP merkez ilçede, Giresun Belediyesi CHP’de iken İYİ Parti’ye kaptırdığı ikinciliği, belediye CHP’de değilken fark atarak geri aldı. CHP Merkezde açık arayla ikinci parti olarak merkezde başarılı bir sonuca imza attı. Merkez İlçe, Bulancak ve Keşap’ta da ciddi manada oyunu artırdı. Merkez ilçede parti içindeki ihanet iddialarına rağmen başarılı bir sonuç almış oldu.

MERKEZ İLÇEDE AK PARTİ OYLARI MHP’YE Mİ KAYDI?

AK Parti’nin merkezde oyları MHP’ye kayarken, bu sonuçla Tolga Erener yerine MHP’li Ertuğrul Gazi Konal milletvekili seçildi. Aytekin Şenlikoğlu ve Ali Temür’ün önümüzdeki belediye başkanlığı seçimini düşünerek parti içerisinde operasyon yaptığı ve AK Parti’nin 3. Vekilini MHP’ye hediye ettikleri ifade ediliyor.

REKLAM ALANI