CHP Karadeniz İl Başkanları ortak basın açıklaması yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Giresun, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Samsun il başkanları, çay üreticilerini ve vatandaşları 2 Haziran Pazar günü Rize’de düzenlenecek büyük mitinge davet etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılacağı miting, çay üreticilerinin sesini duyurmayı amaçlıyor.

CHP Karadeniz İl Başkanları ortak basın açıklaması yaptı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.06.2024
21
A+
A-

Karadeniz’deki 6 il başkanlığının imzaladığı ortak basın açıklaması, Giresun’da CHP İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek tarafından okundu. Çanakçı ilçesinde çay tarımı yapılan arazide bir araya gelen CHP’li ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri ve çay üreticileri, yaş çay alım fiyatlarının yetersizliğini ve üreticilerin mağduriyetini vurguladı.

YAŞ ÇAY FİYATLARI KABUL EDİLEMEZ

Şenyürek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak, yaş çay alım fiyatının destekleme bedeli hariç asgari 25 lira olması gerektiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı 17 liralık yaş çay alım fiyatının üreticiler tarafından kabul edilemez olduğu vurgulandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL RİZE’DE OLACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bıçak, çay üreticisinin kemiğine dayandı” diyerek, 2 Haziran Pazar günü Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çay üreticilerinin sesini duyurmak için bulunacak. Özel, üreticilerin taleplerini güçlü bir şekilde dile getirecek.

ÇAY ÜRETİCİLERİNİN TALEPLERİ

Çay üreticileri, yaş çay alım fiyatının en az 25 lira olmasını, organik tarım yapan üreticilerin haklarının verilmesini ve mevsimlik çalışan işçilerin kadro talebini dile getirdi. Üreticiler, mevcut ekonomik koşullar altında geçinmekte zorlandıklarını ve emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirtti.

TÜM VATANDAŞLAR MİTİNGE DAVETLİ

Şenyürek, tüm vatandaşları ve çay üreticilerini 2 Haziran Pazar günü saat 13.30’da Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek mitinge davet etti. “Gelin, taleplerinizi güçlü bir şekilde duyurun. Gelin, hep birlikte çayımıza, geleceğimize, ekmeğimize sahip çıkalım” diyerek, katılım çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI