CHP’den içme suyu önerisi

Giresun İl Genel Meclisi’nde CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’ın içme suyu sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’den içme suyu önerisi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.11.2023
39
A+
A-

Giresun İl Genel Meclisi Kasım ayı 7. birleşiminde CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, gündem dışı konuşmasında 2024 Bütçe Tasarısı’ndaki içme suyu temini kaleminin yetersizliğine dikkat çekti.

Yılmaz, bu konuda İl Özel İdaresine yeni öneriler sunmanın önemine vurgu yaparak sözlerine başladı.

İl genelinde içme suyu temini konusunun ulusal ve küresel bir sorun olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’nin su fakiri ülkelerden biri olduğunu ve iklim değişiklikleri ile küresel ısınmanın etkileriyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. İl Özel İdaresinin sorumluluk alanındaki köylerde içme suyu sorununun her geçen yıl arttığını dile getiren Yılmaz, çözüm için DSİ’nin proje ve yatırım desteğinin gerektiğini ancak bu konuda beklenen ilerlemenin sağlanamadığını belirtti.

Yılmaz, 2024 Bütçesi’nde içme suyu için ayrılan 2 milyon TL’nin sadece Merkez İlçe’nin 32 köyü için başlatılan projenin isale hattına yetmeyeceğini ifade etti. Bu durumun projenin tamamlanma süresini uzatacağını ve eksiklikleri beraberinde getireceğini dile getiren Yılmaz, içme suyu sorununun köylerdeki sanitasyon işlemleri, depo temizliği ve klorlama eksiklikleriyle daha da karmaşık hale geldiğini söyledi.

YILMAZ’IN ÖNERİLERİ ŞU ŞEKİLDE

Yılmaz soruna çözüm olarak şu önerilerde bulundu;

“İl Özel İdaresi teşkilat şeması içinde “Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü” kurulmalıdır.

Bütçede içme suyu kalemi arttırılmalı ve DSİ’nin de devreye sokularak 20 yıldır yapılmayan içme suyu projeleri hızla tamamlanmalıdır.

Yeni kurulacak Su ve Kanal Müdürlüğü bünyesinde bakım ve onarım ekipleri ile su hijyeni konusunda uzman bir Veteriner Hekim istihdam edilmelidir.

İl Özel İdaresinin sağlıklı su temini sağladıktan sonra, hanelere sayaç takılarak abonelik sistemi oluşturularak, makul fiyatlarla fatura düzenlenmeli ve böylece İl Özel İdaresinin gelir elde etmesi sağlanmalıdır.”

REKLAM ALANI