CHP’den İl Genel Meclisi bütçesine eleştiri; Mirasyedi gibisiniz

CHP Giresun İl Genel Meclisi Başkanvekili Mehmet Yılmaz: İl Özel İdaresinin Bütçe ve Performans Sorunlarına eleştiride bulundu

CHP’den İl Genel Meclisi bütçesine eleştiri; Mirasyedi gibisiniz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.11.2023
133
A+
A-

Giresun İl Genel Meclisi Başkanvekili Mehmet Yılmaz, meclisin son performans ve bütçe planı görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2020-2024 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Planlarını ele alarak, bu süreçte yaşanan sorunlara dikkat çekti. Ayrıca, CHP Grubu olarak 4 yıl önce hazırlık aşamasında önerdikleri Sivil Toplum katılımlı Stratejik Plan Çalıştayı’nın kabul edilmediğini ve bir oldu bittiyle hazırlandığını belirtti.

“İL ÖZEL İDARESİ BÜTÇESİ YETERSİZ”

Yılmaz, 2020 yılında 310 milyon TL borç batağı ilan edilen İl Özel İdaresinin, 2024 yılında 720 milyon TL’lik bir bütçeyle nasıl bir performans göstereceğini değerlendirdi. Ancak, bu bütçenin yetersiz olduğunu ve sadece borç taksiti ve cari ödemeleri karşılayacağını vurgulayarak, tasarruf ve bütçe disiplini sağlanmadığı sürece kalıcı sorunlara çözüm bulunamayacağını ifade etti. Ayrıca, 2024 performans programının ve buna bağlı bütçe planının, yerel seçim döneminde seçim bütçesi olarak kullanılacağına dikkat çekti.

MİRASYEDİ SATIŞLAR

İl Özel İdaresinin mirasyedi gibi varlık sattığını ve bu durumun negatif performansa neden olduğunu belirten Yılmaz, 2024 bütçesine kalan son arsaların satışına karşı çıkarak, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin en büyük negatif performansının bu mirasyedi satışları olduğunu savundu. Gelecekte İl Özel İdaresinin nasıl ayakta kalacağı sorusunu sordu ve bu konuda gelecek adımların atılması gerektiğini ifade etti.

“ÖNERİLERİMİ DİKKATE ALIN!”

İl Özel İdaresinin kalıcı gelir sorununa çözüm önerilerini sıralayan Yılmaz, merkezi idareden alınan vergi gelirlerinin çarpanının artırılması, su kanal ve temizlik işleri müdürlüğünün kurulması, elektrikli taşıtlar için özel idareye ait şarj noktalarının oluşturulması ve güneş enerjisi santrali kurulması gibi önerilerde bulundu. Ayrıca, Giresun’un büyüklüğüne uygun olmayan 720 milyon TL’lik bütçeyle ilgili eleştirilerde bulunarak, Giresun Belediyesinin 1 milyar 750 milyon TL’lik bütçesini hatırlattı.

REKLAM ALANI