Denizlerde av sezonuna ilişkin hususlar belirlendi

Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak. Av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçıların dikkat etmeleri gerek hususlar belirlendi.

Denizlerde av sezonuna ilişkin hususlar belirlendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.08.2023
34
A+
A-

1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan denizlerde avlanma sezonu 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizlerde av sezonunun başlayacak olması nedeniyle balıkçıların dikkat etmeleri gerek hususlar konusunda yazılı açıklamada bulundu. Karadeniz’de Ordu’nun Ünye ilçesi Taşkana burnundan Gürcistan sınırına karada olan karasularda her türlü trol avcılığının yasak olduğu belirtilirken gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 1 Eylül 2023 15 Aralık 2023 tarihleri arasında 18 metre, 16 Aralık 2023 14 Nisan 2024  tarihleri arasında 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılmasının yasak olduğu ifade edildi. Aynı zamanda gırgır ağları ile hamsi avcılığının 15.0009.00 saatleri arasında yapılacağı ve gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemilerinin ‘Avcılık İzin Belgesi’ almalarının zorunlu olduğu belirtildi. Denizlerde ve iç sularda avlanan su ürünlerinin karaya çıkış noktalarından ilk satışının yapılacağı yere, toptan satış merkezine, su ürünleri haline, soğuk hava deposuna ve işleme tesisine nakledilmeleri için nakil belgesi alınması gerektiği, 50 kilogram ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi şartının olmadığı bildirildi.

Deniz salyangozu avcılığının yasak olduğu 15 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri dışında algarna ile sahilden 500 metre mesafe içerisinde salyangoz çıkarma işleminin yapılamayacağı, salyangoz çıkarma işleminin 05:00 ile 20:00 saatleri arasına yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi. Giresun’da, Harşit çayı, Baltama, Aksu, Pazarsuyu, Yağlıdere, Çanakçı ve Gelevera derelerinin denize karıştıkları noktalarda 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığının yasak olduğu ifade edildi. Limanlarda, balıkçı barınaklarında ve çekek yerlerinde ise ana mendireğin başından itibaren 100 metre yarıçaplı alanda su ürünler avcılığının yasak olduğu bildirildi. Ayrıca Giresun’da 1 Ekim ile 28 Şubat tarihleri arasında doğal alabalık avcılığının yasaklandığı belirtildi.

REKLAM ALANI