Destek Milletvekili Konal’dan tanıtım Canikli’den

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilimizle ile özleşmiş yöresel lezzetlerin bir bir tescillendirildiği bir noktada, Giresun’un yöresel tat ve lezzetleri MHP Milletvekili Ertuğrul Konal’ın tek desteğiyle, Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Dernek Başkanı Fırat Canikli tarafından 33 ülke şeflerine tanıtılacak.

Destek Milletvekili Konal’dan tanıtım Canikli’den
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.11.2023
86
A+
A-

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Discover Events 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nı İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşen Dünya Helal Zirvesi kapsamında düzenlenen “Uluslararası Aşçılar Şampiyonası”na 33 ülke 662 şef ve aşçı, Türkiye’den ise 5000 aşçı katılıyor. Bu dev organizasyona özel mektup ile davet edilen Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği (GAPDER) Dernek Başkanı Fırat Canikli, Giresun’un lezzetlerini 33 ülke şef ve aşçılarına tanıtıyor. “Uluslararası Aşçılar Şampiyonası”nda stant açan GAPDER Başkanı Canikli’ye tek destek ise Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’dan geldi.

“HERKES GİRESUN’UN ABİSİYİM DİYOR AMA ORTADA YOKLAR”

“Bu şehrin herkes abisi olduğunu söylese de bu şehir adına kendi reklamları dışında kimse bir şey yapmamışlardır” diyen Canikli, “Biz şimdiye kadar ilimizi Rusya’da temsil ederek Dünya 2. olduk. Yine Uluslar arası şampiyona da Lübnan’da şehrimizi temsil ederek yine Dünya 2. olduk. Biz bu 2 Ülkede de tamamen şehrimizin lezzetlerinin tanıtımını yaptık. Yine üstüne basa basa söylüyorum ki; Bu şehirde şimdiye kadar bizlere Milliyetçi Hareket Partisi dışında destek çıkan olmamıştır. Bize kimse turizm den bahsetmesin. Gastronomisi olmayan ilin turizmi olmaz” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda Giresun yemeklerini tanıtarak, yarışmalarda jüri üyesi olarak görev yapacak olan Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Canikli, Giresun’un yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı bu büyük organizasyona destek veren tek isim MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’a teşekkür etti.  Bu tür ulusal ve uluslararası projelerde Giresun’un ismini duyurmaktan onur ve gurur duyduklarını belirten Canikli, “Sivil toplum kuruluşları yerelde yaptıkları çalışmaları bir nebze de olsa kendi bünyelerinde gerçekleştirebilseler bile bu tarz dünyaya açılan fuarlarda, şampiyonalarda desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bize, Giresun’a hizmet etme, ilimizin tanıtımını üst düzey bir organizasyonda yapma şansı veren, Giresun’a sahip çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Bey’e ve Giresun’umuzda ki Milliyetçi Hareket Partili Belediyelere şahsım, derneğim ve tüm Giresun halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın en büyük baklavası ile Ankara’da ve İzmir’de Dünyanın en büyük pastası ile Giresun adına Guinness rekorlar kitabında yerimizi aldık. İlk defa katılacağımız bir organizasyonda Şehrimizi temsilen giderken bu şehrin Belediyesi ve bundan önce önde gelenleri yokmuş gibi bizleri arayarak desteklerini esirgemeyeceğini belirten tek kişi Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal olmuştur” dedi.

REKLAM ALANI