DOKAP’tan eğitim-öğretime destek sürüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Beceri Geliştirme Merkezi’ projesi hazırlandı.

DOKAP’tan eğitim-öğretime destek sürüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.03.2023
32
A+
A-

Merkezi Giresun’da bulunan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi

Başkanlığı’nın (DOKAP) sorumluluk bölgesindeki illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları için 2023 Yılı Yatırım Programı Teklif Çağrısı yayınlandı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü teklif çağrısına proje başvurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, projenin amaç ve çıktılarını görüşmek üzere ve istişarede bulunmak üzere DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin’e ziyaretti. Tosunoğlu, açılması planlanan beceri geliştirme merkezi ile Giresun il merkezindeki öğrenci ve öğretmenlerin müfredat ve ders kazanımları doğrultusunda okul dışı öğrenme ortamlarında atölye çalışmaları yaparak kalıcı öğrenme sağlayacağını; bireysel, akademik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunacağını kaydetti.

DOKAP Başkan Yardımcısı Bilgin ise DOKAP olarak eğitim-öğretim projelerine önem verdiklerini Giresun ilinde eğitim-öğretim alanında yapılan faaliyet ve çalışmaları özveriyle takip ettiklerini ve bu süreçte gereken desteği sunacaklarını dile getirdi.

2023 Yılı Yatırım Programı Teklif Çağrısı kapsamında başvurusu yapılan “Süleyman Ağa Beceri Geliştirme Merkezi” projesiyle öğrencilere/gençlere okul dışı öğrenme ortamlarında kalıcı bilgi ve beceriler kazandırmak, öğrencileri teknoloji projeleri geliştirmede gereken temel bilgi ile teknik altyapı ile destekleyerek, güncel teknolojiler konusunda vizyon sahibi olacakları, yaparak yaşayarak öğrenecekleri bir ortam oluşturmaları amaçlanmakta.

Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan projeyle 5 Atölye ve 1 Ekolojik Bahçenin hayata geçirilmesi planlanmakta. Projeyle kurulacak “Süleyman Ağa Beceri Geliştirme Merkezi” Giresun İlinde okul dışı öğrenme ortamlarının bir arada bulunduğu ilk eğitim-öğretim merkezi olma özelliği taşımakta. Merkezde yapılacak faaliyetlerle öğrenciler, hem bilişsel hem de kişisel becerilerini geliştirme imkânı bulacaklar.

REKLAM ALANI