Eğitim-Bir-Sen’den şiddete sessiz protesto

Giresun’da Eğitim-Bir-Sen Şubesi, İstanbul’da özel bir lise müdürünün silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki için sessiz yürüyüş düzenledi…

Eğitim-Bir-Sen’den şiddete sessiz protesto
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2024
24
A+
A-

İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi, sessiz yürüyüş düzenledi. Debboy mevkisinde toplanan sendika üyeleri, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.

Atatürk Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin giderek daha tehlikeli bir hal aldığını söyledi. Şiddetin artık eğitim camiasında kabul edilemez bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Sarı, öğretmenlere yönelik şiddete karşı daha ciddi ve caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Muhammet Sarı, “Yapılması gereken, caydırıcı yasal düzenlemelerden başlamak üzere, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliği ve eğitim programı başlatmaktır. Bu sessiz yürüyüş sadece bir başlangıç. Yarın 81 ilde iş bırakacak ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Ardından 10-17 Mayıs arası TBMM’yi göreve davet etmek için tüm eğitim kurumlarında imza kampanyası yapacağız. Biz artık kınama mesajları değil, şiddeti önleme yasası bekliyoruz,” ifadeleriyle taleplerini dile getirdi.

Şiddet olaylarına karşı tepkinin sadece eğitim çalışanlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Sarı, toplumu da eğitimcilerin güvenliğine sahip çıkmaya çağırdı. Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmenlere yönelik şiddete karşı mücadeleyi genişleteceklerini ve gereken adımlar atılana kadar sessiz kalmayacaklarını belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.