Ekiz: Taahhütlerin takipçisi olacağız

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, Türk Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının güven kapısı olduğunu kaydetti.

Ekiz: Taahhütlerin takipçisi olacağız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.06.2023
68
A+
A-

Ekiz, “Devletimizin kuruluşunun 100. Yıl dönemi 2023 de Türk Sağlık Sen’in yeniden yetkili olacağı yeni bir dönemin bismillahı olacaktır bunu görüyor ve buna şüphesiz inanıyorum. Türk sağlık Sen neden yetkili olmalı sorusunun cevabını aslında bütün sağlık çalışanları bilmektedir. Geride bıraktığımız 12 yılda gerçekleştirilen 6 toplu sözleşme süreci bunu çok açık ortaya koymuştur. Sağlık çalışanları dahil olmak üzere bütün memurumuz bu 12 yılda bırakın toplu sözleşme masasında dişe dokunur kazanım elde etmeyi kamu çalışanlarının talep ve sorunlarını hakkıyla müzakere etmekten dahi aciz bir sendikal tabloyu çadır tiyatrosu izler gibi izledi” dedi.

Ekiz yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına taahhüt edilen vaatlerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ekiz açıklamasında şunları kaydetti;

“Her şeyden önce memur maaşları belirlenirken işçilerle mukayese edilmesi yanlışlığından dönülmelidir. İşçi statüsünde çalışanlarla karşılaştırarak ücret belirlenmesi yapmak memurumuzun niteliğine hakaret anlamına gelmektedir. Memurumuz; işe girerken, görevde yükselirken, yönetici olurken belli safhalardan geçen, işinin gerektirdiği mesleki nitelik ve teknik yeterlilikler aranan bir  statüye tabi görev yapan çalışan kesimidir. -Ek gösterge düzenlemesi geçen dönemde yasalaştırıldı ve büyük oranda Türkiye Kamu-Sen’in talepleri karşılık buldu. Ancak 1. Dereye inmiş tüm memurlarımızın ek göstergesinin 3600 yapılması talebinde ısrarcı olacağız. Nitekim bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı da söz vermiş durumdadır. YHS’lilerin kadro intibakının yapılması telem taleplerimizdendir. Kamudaki 110 bin civarındaki yardımcı hizmetle sınıfında görev yapan meslektaşımızın yaptıkları işin niteliği v eğitim durumlarına göre Genel İdare Hizmetle sınıfına alınması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Refah payı uygulaması kalıcı hale getirilmesi, memurumuz enflasyon farkıyla sıfır zamma mahkum olmaktan kurtarılmalıdır. Oransal artış ve enflasyon farkının yanı sıra her artış döneminde büyüme oranında bir refah payı verilmelidir.

-Sözleşmeli istihdam sonlandırılmalıdır. Vergi dilimi %15’e sabitlenmelidir. Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması sağlanmalıdır. Cumhurbaşkanının Mülakatı kaldıracağız sözü ivedilikle hayata geçirilmelidir. Mülakat ehliyetin, liyakatin, adaletin katilidir. Sağlık çalışanlarına verilen taban ve teşvik ödemeleri revize edilerek aradaki uçurum kaldırılmalı adil ve eşit şekilde verilmelidir. Kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkı tanıyan bir düzenleme hayata geçirilmelidir. Türk Sağlık Sen sağlık çalışanlarının güven kapısıdır. Temsil ettiği kesimin hak ve hukukunu korumak ve geliştirmek için ne gerekiyorsa geri durmadık, bundan sonra da durmayacağız. Her türlü demokratik, idari ve hukuki araçları sonuna kadar kullanarak memurumuzun sesi olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

REKLAM ALANI