Eroğlu: Saklayamazsınız saklayamayacaksınız!

İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Eroğlu, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu.

Eroğlu: Saklayamazsınız saklayamayacaksınız!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.04.2023
106
A+
A-

TÜİK’in şeffaflığının tamamen bittiğini ifade eden Vekil aday adayı Eroğlu:” Soğanın bile kilosu 30 TL iken enflasyon yok diyorlar” dedi.

Eroğlu açıklamasında: “TÜİK Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre martta aylık enflasyon yüzde 2,29, yıllık enflasyon yüzde 50,51 oldu. ENAG’a göre ise tüketici fiyatları martta aylık yüzde 5,08, yıllık yüzde 112,51 arttı. TÜİK’e inanmayacağımızın göstergesi bir kez daha kanıtlamış oldu. Soğanın kilosu 30 TL’ye dayanmışken, 1 kilo et 300 TL iken. İnsanlar sebze ve meyve almakta güçlük çekerken TÜİK’in enflasyon verilerini saklaması ve insanların aklıyla dalga geçip enflasyonu %50 olarak göstermesi gerçekten de iktidarın kurumları istediği gibi kullandığının bir göstergesidir. Kurumlar şeffaf olmak zorundadır Şubat ayında Mart ayına kadar bir soğan %200 oranında arttıysa enflasyon %50 olamaz. Bu halk bunları hak etmiyor Bu halk şeffaflık bekliyor. Bu halk kurumların doğru verileri cesurca açıklamasını bekliyor. Saklayamazsınız, saklayamayacaksınız” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI