Espiye’de Kahverengi Kokarcaya geçit yok!

Giresun’da, fındık başta olmak üzere tarımsal ürünleri tehdit eden Kahverengi Kokarca zararlısına karşı başlatılan mücadeleye yerel yönetimlerden ilk destek Espiye Belediyesi’nden geldi.

Espiye’de Kahverengi Kokarcaya geçit yok!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
57
A+
A-

Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde yoğun olarak görülmeye başlayan Kahverengi Kokarca zararlısına karşı bölgede Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci ilaçlama çalışmasını Espiye Belediyesi temizlik işleri ekipleri tarafından gerçekleştirdi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Espiye Belediyesi tarafından ilaç ve ekipman temin etmesinin ardından bazı köy muhtarlıkları tarafından ilaçlama ekibi oluşturuldu. Oluşturulan ekip tarafından Kahverengi Kokarca’ya karşı mahalle ve köylerde ilaçlama yapıldı. Özellikle Kahverengi Kokarca’nın kış aylarını geçirdiği evlerin dış cepheleri odunluk ve depolar ilaçlandı.

BAŞKAN KARADERE;”YEŞİL ALANIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, “Üreticilerimizi, fındığımızı ve kaliteyi korumak sorun yaşamamak adına gerekli hassasiyeti göstererek ilçemiz genelinde kahverengi kokarcayı ve zararlarını önlemek için hemen harekete geçtik ve gerekli ilaçları temin ettik. İlaçlamayı başlattık. Kokarcadan zarar görmemek için el birliği ile mücadele edip, tüm önlemleri alacağız” dedi.

REKLAM ALANI