Espiye’de Kardeş Rekabeti

Espiye’de Kardeş Rekabeti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
277
A+
A-

Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde ilginç bir politik gelişme Giresun’un Espiye ilçesinde yaşanıyor. AK Parti’nin önceki dönem Belediye Başkanı Erol Karadere, bu kez partisinden ayrılarak CHP saflarına katıldı ve ağabeyi AK Partili mevcut Belediye Başkanı Mustafa Karadere’ye karşı aday adayı oldu.

Yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvurularının devam ettiği bir dönemde, Espiye’deki siyasi gündemdeki en dikkat çekici yarışın yaşandığı ifade ediliyor. Erol Karadere, geçmişte AK Parti çatısı altında Espiye Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş bir isim olarak, CHP’den aday adayı olabilmek için başvurusunu gerçekleştirdi.

Bu ilginç politik değişim, Giresun şehrinde geniş yankı uyandırdı. Eski AK Partili Belediye Başkanı Erol Karadere, Pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında aday adaylığına dair neden bu kararı aldığını açıklayacak.

Ağabey Mustafa Karadere ise konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, kardeşinin adaylığı konusunda kişisel tercihleri olduğunu ve bu konuda bir yorumda bulunmayacağını belirtti. Karadere, “Ben kendi işime bakıyorum.” dedi.

REKLAM ALANI