Fındık kozalak akarı verimi düşürüyor!

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fındıkların verimini düşürerek ekonomik kayıplara yol açan ‘fındık kozalak akarı’ için mekanik ve kimyasal mücadelenin başladığını duyurdu.

Fındık kozalak akarı verimi düşürüyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.04.2023
40
A+
A-

İl Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu, “Çiftçilerimizin verim kaybı yaşamamaları için bahçelerini kontrol etmelerinde fayda var” dedi.

Fındığın meyve, yaprak ve sürgün gözlerini tahrip eden fındık kozalak akarı, bulunduğu alanlarda ekonomik kayıplara neden oluyor. Yalnızca fındık çeşitleri üzerinden beslenen, iki farklı formu bulunan ve önemli bir zararlı olan fındık kozalak akarı için kimyasal ve doğal mücadele olan mekanik yöntemler kullanılıyor. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu, “Kimyasal mücadelede Bakanlığımız tarafından tavsiye edilen bitki koruma ürünleri kullanılmalıdır” diye konuştu.

Fındık bahçelerinin ana zararlılarından olan fındık kozalak akarına bağlı verim kaybı yaşamamaları için üreticileri uyaran İl Müdür Vekili Karaosmanoğlu, fındık bahçelerini sürekli kontrol etmelerinde zararlıya karşı, zamanında ve ruhsatlı ilaçlarla mücadele yapmalarında yarar olduğunu söyledi.

REKLAM ALANI