Fındıkta maliyetler artarken destek yerinde sayıyor

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’ten fındık üreticilerine yeterli destek sağlanmamasına eleştiri geldi.

Fındıkta maliyetler artarken destek yerinde sayıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2024
Düzenleme: 10.05.2024 11:27
45
A+
A-

Fındık üretiminde maliyetler her geçen gün artarken, üreticilere verilen Alan Bazlı Gelir Desteği’nin 10 yıldır değişmeden dönüm başına 170 lira olarak kalması, Giresun fındık üreticilerini zor durumda bırakıyor. CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Elvan Işık Gezmiş, Meclis’te yaptığı konuşmada bu durumu eleştirerek, desteklerin artması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Gezmiş, 2024 hasat sezonunun yaklaşmakta olduğunu hatırlatarak, “Giresun’umuzun baş tacı, öncelikli gelir kaynağımız, alın terimiz fındığımızın üretiminde maliyetler katlanarak artıyor. Ancak Alan Bazlı Gelir Desteği 10 yıldır hiç artış göstermeden 170 lira olarak ödeniyor,” ifadeleriyle hükümeti harekete geçmeye çağırdı.

Gezmiş ayrıca, tarımsal desteklerin geçen ay ödeneceğinin duyurulmasına rağmen halen ödenmemiş olmasını da eleştirerek, “Bu cüzi ödemeyi bile bugün yarın diyerek halen ödemediniz. 2024 hasat sezonu geliyor, 2023’ün desteğini almayı bekliyoruz,” dedi. Fındık üreticilerinin tarımsal desteklerin ödenmesini ve üretim maliyetlerini karşılayacak düzeyde gelir desteği almasını talep ettiğini vurguladı.

Bu tepkiler, fındık üreticilerinin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorlukların altını çizerken, üretim maliyetlerinin yükseldiği bir ortamda sabit kalan desteklerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor. Giresun ve diğer fındık üretim bölgelerindeki çiftçiler, artan maliyetler karşısında tarımsal desteklerin artırılmasını bekliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.