Fuat Köse projelerini kamuoyuna açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Giresun Belediye Başkan Adayı Fuat Köse, vaat ettiği projelerini Vahit Sütlaç Sahnesi’nde düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna duyurdu.

Fuat Köse projelerini kamuoyuna açıkladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.03.2024
106
A+
A-

NAMIK BALTAOĞLU

Çok yoğun katılımlı toplantıya, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca,  önceki dönem Belediye Başkanı Kerim Aksu, gençlik kolları, ilçe ve belde belediye  başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“KÖSE, HALKÇI BELEDİYECİLİK TAAHHÜDÜ İMZALADI”

CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, toplantıda yaptığı konuşmada, 5 yıl önceki hizmetlerin sosyal belediyecilikle birleştirilerek tekrar halkın belediyesi olma hedeflerini anlattı.

Şenyürek, halkın her kesiminin, özellikle emeklilerin ve gençlerin hayat pahalılığı nedeniyle dışarıya adım atmaktan çekindiğini ve birçok ailenin temel gıda maddelerine erişimde zorluk yaşadığına dikkat çekti. Fuat Köse’nin halkçı belediyecilik taahhütnamesi  imzaladığını da  hatırlatan Başkan Gökhan Şenyürek, aynı  taahhütnameyle tüm belediye başkanlarının kamu yararını ön planda tutmayı taahhüt ettiklerini söyleyerek, “CHP’ li belediyeler, hizmet için, hak, hukuk ve adalet için geliyor.” dedi.

“GİRESUNLULARIN DESTEĞİYLE SEÇİMİ ALACAĞIZ”

Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş da konuşmasında, CHP olarak topyekün kenetlendiklerini ve gece-gündüz çalıştıkları belirterek, Giresunluların desteğiyle seçimi alacaklarını kaydetti.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ise konuşmasında Giresun’un tekrar halkın belediyesi ile buluşma zamanının geldiğini vurgulayarak, “Giresun Belediye Başkan Adayımız Fuat Köse’yi hepiniz yakından tanıyorsunuz ve çok seviyorsunuz. O Giresun aşığı olan ve projelerini hayata geçirmek, şehrimize hizmet vermek için gün sayan halkla yan yana olan çok değerli bir kardeşimizdir. Ben yola çıkarken bu kürsüde Ulu Önderimiz Atatürk’ün şu sözlerini söylemiştim, “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar hiç yorulmazlar” Değerli arkadaşlar siz de biliyorsunuz, aylardır yorulmadan durmaksızın çalışıyoruz. Artık bir şeyler değişmeli, acilen yereldede, genelde de değişmeli. Belediyemizi beş yıldır yönetenler halkımıza ‘gerçek belediyecilikle buluşacaksınız’  diyorlar.

Soruyorum, siz beş yıldır yalan belediyecilik mi yapıyordunuz? Oyun mu oynuyordunuz da şimdi bu şehri gerçek belediyecilikle buluşturacaksınız? Karadeniz’in incisi Giresun Trabzon’la Ordu arasında sıkışıp kaldı. Belediyecilikte ne yaptılar beş yılda! Yeni bir yol mu yapıldı? Meydan mı yapıldı? Kültür etkinliği mi gördük? Sosyal hizmet mi gördük? Artık Giresun’umuzun, kaybedecek bir beş yılı daha yok” dedi.

Ardından yoğun tezahüratlar ve alkışlar arasında sahneye çıkan Başkan Adayı Fuat Köse yaptığı konuşmada, coşku dolu salonu işaret ederek, “Ben de sizler gibi ekmeğimi, aşımı, evimi Giresun’da kazandım. Dolayısıyla hepimizin  Giresun’a borcu var. İşte bu borcun ve sorumluluğun yükümlülüğü ile Cumhuriyet’in teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Adayıyım” dedi.

“31 MART AKŞAMI KARŞILAMA OYNAYACAĞIZ”

Köse, konuşmasında şunları kaydetti: “Önseçimden sonra durmadan sürekli koşturarak, halkımızla, esnaflarımızla buluşarak bugüne kadar geldik. Peki yanımızda kimler  var biliyor musunuz? Yanımızda vekilim var, il başkanım var, ilçe başkanım var, kadın kolları başkanım ve gençlik kollarımız var. Tüm partililerimiz var. Yanımızda başka kimler var biliyor musunuz? Kerim Aksu var, Hasan Karaibrahim var, Ömer Adıgüzel var, Necati Tığlı var. Hep birlikte el ele, kol kolayız. Başka kim var? En büyük güç var, bütün Giresun var arkamızda. Bu bilinçle, bu sorumlulukla çıktığımız bu yolda zafere ulaşacağız. Göreceksiniz 31 Mart akşamı hepiniz karşılama oynayacaksınız.”

” DURUN DAHA YENİ ISINDIK”

Konuşmasında, “Kısmet olursa halkımızın desteğiyle ödünç verdiğimiz belediyemizin anahtarını Kerim Aksu’yla birlikte almaya gideceğiz” ifadesini kullanan Köse şöyle devam etti: “Durun biz daha yeni ısındık ve hiç ama hiç yorulmadık. Çünkü insanlarımız bize güç verdi, enerji verdi. Hele o çocuklar, gençler, ablalarımız, amcalarımız! İşte bu nedenle öyle güçlüyüz, enerjimiz o kadar yüksek ki; 31 Mart akşamına kadar uyumayacağız, yorulmayacağız. Hepimiz bu şehri o kadar çok seviyoruz ki; bu zihniyete artık tahammülümüz kalmadı. Dediğim gibi ben daha yeni yeni ısınıyorum, ceketimizi çıkarıp kollarımızı tam sıvamadık. Onlara iş adamı nasıl olur, onlara çalışmak nasıl olur, sosyal belediyecilik nasıl yapılır, bu şehir nasıl sevilir, halkla nasıl bütünlenilir, göstereceğim. İnanın ki, Türkiye bizden bahsedecek, hepinize söz veriyorum.

MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMI HERKES DUYSUN

Eğer bir binanın temelinde harcınız yoksa o sorumluluğu yaşayamazsınız. Biz o sorumlulukla büyüdük ve bu koca şehre ve koca yürekli insanlarına o kadar çok borçluyuz ki o borcu ödemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Benim milliyetçilik anlayışımı herkes duysun. Çanakkale’ de, Kurtuluş Savaşı’nda bebeğinin üzerinden çıkarttığı çulu merminin üzerine koyan kadınlarımız gibidir benim milliyetçiliğim. Bunun üzerinden milliyetçilik anlayışı ve vatan sevgisi tanımıyorum. Ben mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet’in teminatı, Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmakla birlikte bütün Giresun’un adayıyım. Herkesin adayıyım. Nasip olursa bu görevi aynen Kerim başkanın yaptığı gibi kimseyi kimseden ayırmadan, ayrıştırmadan yapacağım. Herkes bizim kardeşimiz olacak. Nerede doğruluk var, nerede dürüstlük var orada olacağız. Ve biz o çizgiyi hiç  kaybetmeyeceğiz.”

Toplantı sırasında geçmiş dönem belediye meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerine Milletvekili Işık Gezmiş ve İl Başkanı Şenyürek tarafından plaket takdim edilirken, yeni adayların tanıtımı da yapıldı.

FUAT KÖSE’NİN AÇIKLADIĞI PROJELER

Başkan Adayı Fuat Köse, daha sonra tasarım görselleri  eşliğinde şu projelerini  duyurdu:

Atatürk Kültür Merkezi, Katlı Kent Otoparkı, Hastane Konuk Evi, Üniversite Konuk Evi, Eşekco Parkı ve Sosyal Tesisi, Özgürlük Yolu Turizm Sokağı, Sahil Yürüyüş Yolu, Aksu Mesire Alanı, Karavan Park, Atatürk Meydanı Otoparkı, Hal Tesisi, Ek Hizmet Binası Kapalı Pazar Yeri, Kent Kreşleri, Engelsiz Yaşam Yeri ve Bakım Onarım İstasyonu, Beton Santrali, Hayvan Pazarı, Otobüs Terminali, Belediye Seraları, Kentsel Sokak Dönüşümü, Fevzi Çakmak Kültür Evi, Ek Hizmet Binası Pazaryeri ve Kapalı Oto Park, Tarihi Taşbaşı Parkı Köprüsü, Modern Geri Dönüşüm Tesisi, Sokak Kütüphanesi, Glutensiz Fırın ve Ürün Satış Noktası, Ücretsiz SMA Testi, Ücretsiz Deprem Testi, Pati Park ve Sıfır Atık Yem Üretimi, Özel Ulaşım Araçları, Gezici Sağlık Otobüsü, Gezici Kütüphane, Emekliye Destek, Fındık Müzesi, Kent Kütüphanesi, Hayvan Barınağı Modernizasyonu, Üretim Atölyeleri, İtfaiye Karakolları, Güneş Enerjisi Santrali.

REKLAM ALANI