Giresun’a 80 milyon liralık afet ödeneği!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Giresun’da meydana gelen sel felaketinin hasarlarını yakından takip ediyor.

Giresun’a 80 milyon liralık afet ödeneği!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2023
Düzenleme: 26.07.2023 11:25
39
A+
A-

Bakan Yerlikaya’nın talimatıyla selin izleri 3 ay içerisinde tamamen silinecek. AK Parti Milletvekili Temür, Giresun’da sel afetine maruz kalan ilçe ve belde belediyelerine 80 milyon lira ödenek aktaran İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Merkez Duroğlu beldesi, çevre köyler, Keşap, Piraziz ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere bazı bölgelerde meydana gelen sel afetinin izlerinin silinmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde bu yaraların tamamını sarılacağını ifade etti. Bakan Yerlikaya’nın talimatıyla Giresun’a şuana kadar 80 milyon lira afet ödeneği aktarıldığını aktaran Temür,  konutlarda meydana gelen hasarların tamamı ödendiğin, 118 iş yerinde meydana gelen hasar bedellerinin ise dün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını kaydetti.

VALİYİ ANKARA’YA ÇAĞIRARAK, BİLGİ ALDI

Milletvekili Ali Temür, “geçen hafta İçişleri bakanımız Giresun’umuza ziyarete gelecekti. Ülkemiz genelinde çeşitli bölgelerde meydana gelen yangınlar nedeniyle gelemedi. Giresun valimiz Enver Ünlü’yü afet noktalarının tespit edilen dosyaları ile beraber Ankara’ya çağırdı.

Daha önce bize ifade ettiği gibi 3 ay içerisinde Ağustos, Eylül ve Ekim ayı sonuna kadar tüm afet noktalarının imalatlarının yapılacağını yaralarını sarılacağını bunun için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Bu çerçevede yaklaşık 200 milyon civarında bir hasar karşılığı bakanlığı tarafından karşılanmış olacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

REKLAM ALANI