Giresun Barosundan Yargıtay’a tepki!

Giresun Barosu Başkanı ve Avukatları, Yargıtay kararına tepki için Ankara’da Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı…

Giresun Barosundan Yargıtay’a tepki!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.11.2023
28
A+
A-

Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, Yargıtay’ın Anayasal düzeni ihlal eden kararına karşı tepki göstermek amacıyla Ankara’da Anayasa Mahkemesi önünde eylem düzenledi.

Eyleme, Giresun Barosu’na kayıtlı birçok avukat ve stajyer avukatın yanı sıra Türkiye genelinden gelen Baro Başkanları, avukatlar, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Eylem kapsamında, hukuka aykırı buldukları Yargıtay kararına karşı basın açıklaması yapıldı. Ardından cübbeleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi’nden Yargıtay’a kadar yürüyen katılımcılar, Yargıtay Bahçesi’ne Anayasa kitapçıkları bıraktılar.

Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, yaptığı açıklamada, “Bu eylemde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bu hukuka aykırı kararı verenlere karşı, sorunun hakimlerin Anayasayı nasıl yorumlayabildikleri değil; Anayasal düzenin kendisi olduğunu hatırlatıyoruz. Ayrıca, suç duyurusunda bulunacağımızı ve Yargıtay 1.Başkanlık Kuruluna başvurarak görevden çekilmelerini talep edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI