Giresun Erasmus heyeti Viyana’da

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-TR01-KA121-SCH-000163142 numaralı proje faaliyetleri devam ediyor.

Giresun Erasmus heyeti Viyana’da
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.02.2024
Düzenleme: 28.02.2024 12:54
31
A+
A-

Giresun’dan 2 öğretmen refakatinde 9 öğrenci Avusturya’nın başkenti Viyana’da gruplarının hareketliliği faaliyetine katıldı. Avusturya’nın önde gelen eğitimi kurumlarından biri olan Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium ev sahipliğinde gerçekleştirilen faaliyette öğrencilere sürdürülebilir kalkınma ve çevre bilinci konularında etkinlik ve deneyimler sunulması amaçlandı. Faaliyet kapsamında katılımcılar, sürdürülebilirlik kavramı, iklim değişikliği, atık yönetimi, doğal kaynakların korunması ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi önemli konularda etkinliklere katıldı.

Öğrenciler, farklı ülkelerden öğrencilerin ortak bir amaca yönelik işbirliği yapmalarını sağlayan keyifli bir ortamda buluştular. Bu sayede, öğrencilerimiz kültürel alışverişin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konularında da bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu. İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu, bu faaliyetin, öğrencilere ve öğretmenlere sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmede yardımcı olmak için önemli bir adım olduğunun altını çizdi. Tosunoğlu, hareketliliklere katılan öğretmen ve öğrencilerin, farklı ülkelerdeki okulları ziyaret ederek elde ettiği deneyimlerin ve gözlemlerin, mesleki ve kişisel gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ve bu deneyim ve birikimlerin eğitim-öğretim sürecine yansımasının, ilimizde var olan eğitim kalitesinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

REKLAM ALANI