Giresun Liman farklı seviyeli kavşağı temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan büyük müjde!

Giresun Liman farklı seviyeli kavşağı temeli atıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.03.2024
98
A+
A-

Giresun’un ulaşım ve altyapı sorunlarına çözüm getirecek önemli bir adım atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun liderliğinde düzenlenen törenle, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı’nın temeli atıldı. Bakan Uraloğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, projenin Giresun’un karayolu ağını güçlendirecek ve şehir içi trafiğini rahatlatacak önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Tören, Giresun’un fındık başkenti olarak bilinen şehrinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Törene katılanlar arasında yerel yöneticiler, iş dünyası temsilcileri ve vatandaşlar bulunuyordu. Bakan Uraloğlu, konuşmasında kadınlara ayrı bir parantez açarak, onların önemine vurgu yaptı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bakan Uraloğlu, AK Parti Hükümetleri döneminde Giresun’un ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlara da değindi. Son 22 yılda Giresun’un ulaşım ve iletişim altyapısına tam 70 milyar 415 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, bu yatırımların şehrin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı projesiyle ilgili detayları da paylaşan Bakan Uraloğlu, projenin zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlayarak çevreye olan katkısını vurguladı. Ayrıca, projenin tamamlanmasıyla bölgedeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağını belirtti.

Törende konuşan Uraloğlu, yatırımların sadece karayolu ile sınırlı olmadığını da vurgulayarak, Ordu-Giresun Havalimanı ve yüksek hızlı tren projeleri gibi havayolu ve demiryolu ulaşımını da geliştirdiklerini dile getirdi.

Son olarak, 31 Mart seçimlerinde Giresun Belediye Başkanlığı için aday gösterdikleri mevcut başkanları Aytekin Şenlikoğlu’nun başarılı çalışmalarına da değinen Bakan Uraloğlu, AK Parti’nin hizmet siyaseti anlayışıyla Giresun’un kalkınmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı’nın temel atma töreni, şehrin ve bölgenin ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Projelerle ilgili detaylı bilgilerin yanı sıra, Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları ve şehir halkının tepkileri, Giresun’un geleceği açısından büyük önem taşıyor.

REKLAM ALANI