Giresun’da fırtına teyakkuzu

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, AFAD Kriz Merkezinde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun’da fırtına teyakkuzu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
116
A+
A-

Vali Serdengeçti toplantı sonrası “İlimizde etkisini gösteren fırtına hadisesi ve beklenen yağışlar için başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte teyakkuz halindeyiz.

Yaşanan olaylara ivedilikle müdahale ediyor, gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.” diyerek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VALİ HASTANELERE ZİYARET

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’da etkili olan fırtına sonrası yaralanan vatandaşları ziyaret etti.

Serdengeçti, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada “İlimizde etkisini gösteren fırtınadan dolayı yaralanan hemşerilerimizi ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgiler aldık, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” temennisinde bulundu.

DİKKATLİ OLUN UYARISI

Giresun Valiliği İlimizde devam eden fırtınadan dolayı; Riskli bölgelerden uzak durulması gerektiği ve  zorunlu olmadıkça dışarıya ve trafiğe çıkılmamasına özen gösterilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (80 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Bölgemizin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU KARADENİZ’DE KUVVETLİ FIRTINAYA DİKKAT!

Doğu Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Pazar) ilk saatlerden itibaren batısında batı ve güneybatı , öğle saatlerinden sonra genelinde batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetinde (50-90 km/saat) kuvvetli fırtına, yer yer kısa süreli 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar gece saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

KIYI KESİMİNDE BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Doğu Karadeniz’de beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren ve yarın (27.11.2023 Pazartesi) Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Giresun’un, Trabzon’un, Rize’nin ve Artvin’in iç kesimlerinde (800 ila 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı, heyelan, ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

REKLAM ALANI