Giresun’da organ bağışına büyük ilgi

TÜBİTAK Destekli Proje vatandaşları bilgilendirdi

Giresun’da organ bağışına büyük ilgi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.05.2024
36
A+
A-

Giresun Üniversitesi ve Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen organ bağışı farkındalık etkinliği, Atatürk Meydanı’nda vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Serdar Anlar tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında açılan stant, yoğun ilgiyle karşılandı.

Etkinlikte, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Esra Özkan ve Organ Nakil İl Koordinatörü Emine Akbulut, vatandaşlara organ bağışının önemi hakkında kapsamlı bilgi sundu. Türkiye’de yaklaşık 40 bin kişinin organ nakli beklediğini vurgulayan Akbulut, organ bağışının gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras olduğunu belirtti.

Ayrıca, gönüllü organ bağışının önemi anlatılarak, bağışta bulunmak isteyenlerin hangi kurumlara başvurmaları gerektiği konusunda vatandaşlara detaylı bilgilendirme yapıldı. Bu etkinlik, organ bağışı konusundaki farkındalığı artırmayı ve daha fazla insanı organ bağışında bulunmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

REKLAM ALANI