Giresun’un ‘Cemal Abisi’ olma şerefine nail oldum

Milletvekili Cemal Öztürk, Giresunlulardan helallik isteyerek, varsa hakkını helal etti.

Giresun’un ‘Cemal Abisi’ olma şerefine nail oldum
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.05.2023
49
A+
A-

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 1 Kasım 2015 yılında başlayan ve 15 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan milletvekilliği görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Milletvekili Öztürk yayımladığı veda mesajında, “26. ve 27. Dönem Giresun Milletvekili unvanıyla TBMM’de Giresun ve Giresunlu hemşerilerimi temsil etmeye çalıştım. “Giresun’un Cemal Abisi” olma şerefine nail oldum. Bunu bana bahşeden Cenab-ı Allah’a şükürler olsun.

Oylarıyla büyük destek verip vekâletlerini veren Giresunlu kardeşlerime selam olsun” dedi.

Milletvekilliğinin toplumdaki algının aksine bir icra makamı olmadığına vurgu yapan Milletvekili Öztürk şunları kaydetti;

“Milletvekilinin emir ve talimat vereceği memurları, emrine tahsis edilmiş harcama yapabileceği bir bütçesi yoktur. Buna mukabil vatandaş nezdinde milletvekilinin adeta sınırsız imkân ve yetkisi varmış gibi bir algı mevcuttur. Vatandaş, oy verdiği milletvekilinden oğluna-kızına iş bulmasını, hastasını tedavi ettirmesini, köyüne-mahallesine yol, su, elektrik, şehrine yatırım getirmesini istemektedir. Kısaca, her derdine çare bulmasını beklemekte, aradığı anda ve yerde, günün hangi saatinde olursa olsun ona ulaşabilmeyi, her sıkıntısını ona anlatabilmeyi arzulamaktadır. Taleplerde bir sınır yoktur. Milletvekili, Anayasanın ve yasaların kendine yüklediği çok sayıda sorumluluk taşımaktadır. Bu sorumluluklar yanında vatandaşın taleplerini ilgili devlet kurumları ve görevlileri nezdinde takip eden kişidir. Adeta bir ‘ricacı’ durumundadır. Kamu gücünü kullanan kişi ve kurumlar vatandaştan gelen ihtiyaç ve talepleri yerine getirmediği takdirde milletvekilinin onlar üzerinde bir yaptırım yetkisi bulunmamaktadır. Davul tokmak misali, davul milletvekilinin omuzun da, tokmak atanmışların; bakanın, genel müdürün, valinin elindedir. Güç ve yetkisini istediği şekilde, istediği zamanda kullanabilmektedir. Vatandaş ise milletvekiline hesap sormakta, faturayı ona kesmektedir. Çünkü ona oy vermiştir.”

Milletvekili görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı olarak da görev yaptığın kaydeden Cemal Öztürk, Vekâlet sorumluluğunu üstlendiğim andan itibaren milletvekili olmanın gereği ne ise onu yerine getirmek için var gücümle çalıştığıma, tüm bilgi, tecrübe ve enerjimi başta temsil ettiğim Giresun olmak üzere aziz milletimin emrine verdiğime inanıyorum. Bu süre zarfında milletvekilliği dışında herhangi bir işle uğraşmadım.  Bütün mesaimi vekillik görevimi yerine getirebilmek için harcadım. TBMM’de gerek 26. Dönemde gerek 27. Dönemde ilk günden son güne kadar Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Ak Parti Grup Sözcüsü olarak çalıştım. Sekizi esas, biri de geçici olmak üzere dokuz tane yıllık bütçe kanununun müzakere edilip kabul edilmesinde görev üstlendim. Bilenler bilir. Plan ve Bütçe Komisyonu Türkiye Büyük Millet Meclisinin en yoğun çalışan komisyonudur. Genel Kurulun kapalı olduğu günlerde bile bazen sabahlara kadar çalışır. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri Meclisin en çok çalışan vekilleridir. Bu, hemen her dönemde böyledir. Bütçe kanunları yanında ‘Torba Kanun’ olarak ifade edilen farklı konularda çok sayıda kanunun görüşülüp tartışıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu adeta meclisin mutfağı mesabesindedir. Sayıştay, Merkez Bankası, Varlık Fonu gibi kurumları millet adına dinler, denetler. Ayrıca, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi-KEİPA üyesi ve son beş yıldır da Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptım. Asamblenin Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. Türkiye’yi temsilen çok sayıda uluslararası toplantıya katılarak oturumlar yönettim, bildiriler sundum. Ülkemi uluslararası alanda onurla temsil ettim. Bunları, niçin anlatma gereğini duyduğumu merak eden dostlarımız olabilir. Hemen açıklayayım: Milletvekillerinin sanılanın ve beklenenin aksine her gün seçim bölgesinde halkın düğününde,  cenazesinde; kahvehanede, sokakta vatandaşla birlikte olma imkânına sahip olmadığını vurgulamak; milletvekillerinin Genel Kurulda, Komisyonlarda ve uluslararası kuruluşlarda çok sayıda görevi olduğunu ifade etmek istedim.”

“TELEFONUM GÜNÜN YİRMİ DÖRT SAATİ AÇIK OLDU”

Milletvekili Cemal Öztürk, yoğun bir meclis mesaisinin yanında fırsat buldukça Giresunlulara birlikte olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi;

“TBMM haftanın Salı günü saat 15.00’de açılır ve gündemdeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere gün bitimine, bazen de ertesi günün sabahına kadar aralıksız çalışır. Komisyonların çalışması ise bir sınırlamaya tabi değildir. Gerektiğinde haftanın her günü ve saatinde çalışabilirler. Muhalefet grupları hemen her gün araştırma önergeleri verir. Sık sık yoklama ister. Meclisin çalışabilmesi için ‘toplantı yeter sayısı’, ‘karar yeter sayısı’ gibi TBMM İç Tüzüğüne göre çalışmaları zorlayıcı, hatta bazen de engelleyici kurallar vardır. Muhalefet grupları sık sık yoklama isteyerek bu yollara başvururlar. İktidar grubunun ise Meclisi açık tutmak ve çalıştırmak sorumluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle de iktidarın parti ya da partileri, milletvekillerinden sürekli olarak Genel Kurul Salonunda bulunmalarını talep ederler. Devam-devamsızlık çetelesi tutarak toplantılara katılmayan milletvekillerine bazen ihtar noktasına varan hatırlatmalar yaparlar. Bu nedenledir ki milletvekilleri haftanın çoğu günlerini Meclis Genel Kurulunda geçirmek mecburiyetinde kalırlar. Ankara’da bulunmak zorunda olduklarından da seçim bölgelerine yeterli zaman ayıramazlar. Ben, bütün bu sorumluluklarım yanında bulduğum her fırsatta zamanımı Giresunlu hemşerilerimle birlikte geçirmeye çalıştım. Düğünde, bayramda, cenazede hep onlarla yan yana omuz omuza olmak için çaba gösterdim. Telefonum günün yirmi dört saati açık oldu. Yoğun olduğum günlerde telefonlarına cevap veremediğim vatandaşlarımı uygun bir zamanda arayıp taleplerini dinledim ve sorunlarını çözmeye gayret ettim. Şundan eminim ki vatandaşlarım eğer bana ulaşamamış ise mutlaka danışman arkadaşlarıma ulaşmış ve taleplerini iletmişlerdir.”

“AMACIMIZ GİRESUN’U EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETMEKTİ”

Giresun’u TBMM’de 26. Dönemde birlikte temsil ettiği milletvekili Nurettin Canikli, Sabri Öztürk ve Bülent Bektaşoğlu ile 27. Dönemde birlikte çalıştığı Kadir Aydın, Sayın Sabri Öztürk ve Necati Tığlı’ya teşekkür eden Cemal Öztürk, Birlikte çalıştığımız süre içinde ilişkilerimizi karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik hukuku çerçevesinde sürdürdük. Amacımız Giresun’a ve ülkemize en iyi olanı yapmak onları en güzel şekilde temsil etmekti. Bunu başarıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Ayrıca, milletvekilliğim süresi içinde birlikte siyaset yaptığımız Ak Parti Giresun İl Başkanlarıma, İl Yönetim Kurulu Üyelerime, İlçe Başkanlarıma ve Yönetim Kurulu Üyelerime, İl ve İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerime, Belde Başkanlarıma, Mahalle ve Köy Temsilcilerime; isimlerini burada sayamadığım on binlerce gönüllü kahramanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah(c.c.) hepsinden razı olsun” dedi.

HELALLİK DİLEYEREK, VARSA HAKKINI HELAL ETTİ

“AK Parti Giresun Teşkilatı olarak biz kocaman bir aileyiz” diyen Öztürk şu ifadelere yer verdi;

“Bu süreçte vefat eden İl Başkanımız Hasan Ali Tütüncü başta olmak üzere, Tirebolu İlçe Başkanımız Kemal Koç ve Şebinkarahisar Belediye Başkanımız Şahin Yılancı kardeşlerime Cenab-ı Allah(c.c)’tan sonsuz rahmetler diliyorum. Mekânları cennet makamları ali olsun.

Yine milletvekili olduğum süre içinde birlikte çalıştığım Ak Partili olsun olmasın tüm Belediye Başkanlarına, Belediye Meclisi Üyelerine, İl Genel Meclisi Üyelerine, Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Ve Tabii ki, birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarım; danışmanlarım Ali Osman Kıyak, Emrullah Hızarcıoğlu, Gökhan Kırbaş, Hasan Bilgehan Beylere; Asistanlarım Ülkü Ceyhan, Gül Karayazgan Hanımlara; makam şoförlüğümü yapan Turgut Vural ve Veyis Işık kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar. Çok yoruldular Her işe koşuşturdular. Rabbim onlardan razı olsun. Bana çok hakları geçti. Hepsinden helallik diliyorum. Ve elbette, oylarıyla beni iki dönem milletvekili seçerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen ve bana “Giresun’un Ağabeyi” unvanını kazandıran tüm Giresunlu hemşerilerime teşekkür ediyor, her birinden helallik diliyorum. Varsa ben haklarımı helal ediyorum.”

REKLAM ALANI