Giresun’un ekonomik manzarası hiç de iç açıcı değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “Giresun’un panoramik manzarası, günümüzde iç karartıcı bir tablo haline gelmiştir” dedi.

Giresun’un ekonomik manzarası hiç de iç açıcı değil
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.11.2023
149
A+
A-

Sadece 20 yıl önce, yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiği canlı bir Giresun ekonomisinin mevcut olduğuna dikkat çeken CHP’li Mehmet Yılmaz, “Seka-Aksu Kağıt Fabrikası, Adel, Petma, Sunta, Süt Fabrikası, FKB Entegre, Liman İşletmeleri, Petrol Ofisi, Tekel Başmüdürlüğü, Orman Tamirhane, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi onlarca fındık fabrikasının kapanmasıyla bu istihdam alanları kaybedildi” şeklinde konuştu.

“Resmi verilere göre 32 bin işsizin bulunduğu Giresun, kaybolan bu istihdam alanlarını nasıl telafi etmeye çalıştığına dair bir model arayışı içindedir. Ancak bu model, örneğin Seka-Aksu Kağıt Fabrikası’nı kapatıp yerine TOKİ Evleri inşa etmek gibi, eleştirilere neden olan kararlarla şekillendirilmektedir” diyen Mehmet Yılmaz şunlara yer verdi; “Ayrıca, ekonomideki durgunluk, işyerlerinin kapanması, geçim sıkıntısı, artan işsizlik ve rekoltenin düşük olmasına rağmen fındık fiyatlarının düşmesi gibi faktörler, Giresun halkının daha fazla yoksullaşmasına yol açmaktadır” diye konuştu.

REKLAM ALANI