Girişimsel Anjiyografi tamam, PED cihazı çok yakında

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesinde sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Girişimsel Anjiyografi tamam, PED cihazı çok yakında
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.10.2023
128
A+
A-

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut başta olmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesine daha fazla ne kazandırabilirim adına sağlık alanında herkesimle diyalog içerisinde çalışan Başhekim Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’dan 3 yeni müjde geldi.

Başhekim Doç. Dr. Kulaklı, Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bölgede sadece Samsun ve Trabzon’da bulunan ‘Girişimsel Radyoloji Anjiyografi’ cihazını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. ‘Girişimsel Radyoloji Anjiyografi’ cihazının inme geçiren hastaların tedavisinde kullanıldığının altını çizen Kulaklı, “Cihazın kurulmasının ardından artık bu hastalarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacak ve tedavilerini kendi ilinde yaptırabilecekler. ‘Girişimsel Radyoloji Anjiyografi’ cihazı Giresun adına büyük bir kazanımdır” dedi.

İKİNCİ MR CİHAZI KURULUYOR

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, her geçen gün artan sağlık talebi karşısında vatandaşlara daha hızlı hizmet sunmak adına ikinci MR cihazını da hastaneye kazandırdıklarını ve kurulumuna başladığını kaydetti.

RADYOTERAPİ CİHAZI HİZMETE ALINDI

Başhekim Kulaklı, bir süredir eksikliği hissedilen onkoloji uzmanı sorunun da çözüme kavuşturulduğunu belirterek, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Büyükkör’ün geçen hafta itibariyle polikliniklere başladığını ve aynı zamanda radyoterapi cihazının da hizmete alındı bildirdi. Kulaklı, kısa adı PET olan positron emisyon tomografisi cihazı sözünü de Sağlık Bakanlığı yetkililerden aldıklarını, cihazla ilgili yakında güzel haberler vereceklerini kaydetti. Kulaklı, başta ‘Girişimsel Radyoloji Anjiyografi’ ve MR cihazı olmak üzere yeni cihazların hastaneye kazanımlarını sağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı genel müdür ve dair başkanları, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, milletvekilleri, siyasiler ve mesai arkadaşlarına da teşekkür etti.

REKLAM ALANI