GTSO ve Meslek Lisesinden protokol

125.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cuma Kesme ve Tesisat Teknolojisi Alan Şefi Levent Menteş’den Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret.

GTSO ve Meslek Lisesinden protokol
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.02.2024
21
A+
A-

Müdür Kesme, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mesleki yeterlilik belge düzenlenmesi alanında CTR Mesleki Yeterlilik Merkezi ile Giresun’da hizmet vermeyi planladıklarını ve buna yönelik protokol imzaladıklarını ifade etti.
Çok tehlikeli meslekler alanında zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesi kapsamında sınavlar düzenleneceğini açıklayan Kesme, doğalgaz ve kaynakçı mesleklerinde programlanan sınavların başladığını, işletmelerin ve bu meslek alanında çalışanların müracaat edebileceklerini kaydetti.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan mesleki yeterlilik belgesi düzenlenmesine yönelik sınavlarda bugün meslek lisemizin de sürece dahil olması bizleri mutlu etmiştir. Mesleki Yeterlilik Belgesi mesleğin yasalara uygun yapılabilmesi açısından önem arz etmektedir. Giresun bu alanda öncü ve aynı zamanda bilinçli bir işletme profiline sahiptir.”
125.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; doğalgaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz personeli, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, kaynakçı, direnç kaynak ayarlayıcısı, doğalgaz çelik boru kaynakçısı, çelik kaynakçı ve kaynak operatörü alanlarında mesleki yeterlilik belge sınavı düzenleyebilecek.

REKLAM ALANI