Gürel: Başöğretmenin eğitim neferleriyiz

Eğitim İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Mustafa Gürel, “Başöğretmenin eğitim neferleri bizlerin yılgınlığa düşme, umutsuzluğa kapılma gibi bir lüksü yoktur” dedi.

Gürel: Başöğretmenin eğitim neferleriyiz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.05.2023
49
A+
A-

Eğitim İş Sendikası Giresun Şube tarafından öğretmenlere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltı sonrası ilçe temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Gürel, Eğitim İş’in sadece eğitim alanında değil, ülke ve dünya meselelerinde de sözünü esirgemeyen; aydınlık duruşunu koruyan, toplumsal muhalefetin en öne çıkan, demokratik kitle örgütlerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Türkiye genelinde 140 bin üyeye ulaştıklarını belirten Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Gürel, “Cumhuriyet değerlerinin korunmasından, emeğin onurundan, kadın ve çocuk haklarından, çevrenin korunmasından, laik, bilimsel kamusal eğitimden yana aldığı tavır bugün Türkiye’nin girdiği açmaz açısından anahtar niteliğindedir. Başöğretmenin eğitim neferleri bizlerin yılgınlığa düşme, umutsuzluğa kapılma gibi bir lüksü yoktur. Cumhuriyetin bize en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, mirasımız bize tarihi sorumluluğu fısıldamışken, başöğretmenimize layık bir şekilde gayret göstereceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimizin tek hayali yurt dışına çıkmak olmasın, bu ülkede bu ülke için hayal kursunlar diye değiştireceğiz. Bizler kararlı duruşumuzu, cumhuriyetin kurucu bağlılığımızı, içimizi ısıtan Atatürk sevgimizi yanımıza aldık, bıkmadan usanmadan ilçe ilçe, köy köy, okul okul sendikamzı anlattık ve bugün Türkiye genelinde 140 bin üyeye ulaştık. Başöğretmenimiz için, Cumhuriyetin kazanımları için, kadınlar ve çocuklarımız için çok çalışacak ve başaracağız. Gün umuda tutunma, birbirimize yaslanma; sesimizi, fikrimizi ülkenin her yerine yayma günüdür. Eğitim-iş’in her bir neferinin bu tarihi sorumluluğu, hakkınca ve seve seve yerine getireceğine inancımız tamdır” dedi.

REKLAM ALANI