Hayırseverlerin evleri depremden etkilenenlere yuva oldu   

TDV Giresun Kadın Kolları koordinesinde Giresun’da misafir edilen ailelerin rahat bir şekilde konaklaması ve ihtiyaç duydukları ev eşyalarının temin edilmesi amacıyla ‘Kardeş Aile’ projesi başlatıldı.   

Hayırseverlerin evleri depremden etkilenenlere yuva oldu   
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.03.2023
25
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi iş birliğinde din görevlilerinin sahadaki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda TDV Giresun Kadın Kolları Şubesi koordinesinde hayırsever vatandaşların desteğiyle depremden etkilenenlere tahsis edilen evlere eşya desteği sağlanıyor.

TDV Giresun Kadın Kolları Şubesi Başkanı Nihal Kasap, din görevlileri ve TDV gönüllüleri temin ettikleri ev eşyalarını misafir ailelerin kullanımına sundu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren TDV Giresun Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Ramazan Topcan, din görevlileri öncülüğünde bir yardım seferberliği başlatıldığını belirtti.

Görevli ve gönüllülerin depremden etkilenen ailelerin durumuna kayıtsız kalmadığını vurgulayan Müftü Topcan, “Din görevlilerimiz öncülüğünde, hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla ‘Vakit İyilik Vakti’ sloganıyla çalışmalarımız devam ediyor. Hocalarımız görev yaptıkları mahallelerdeki deprem mağduru kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gayret gösteriyor.  Vatandaşlarımız tarafından TDV Giresun Şubesine yapılan nakdi yardımları ve ev eşyalarını misafir ailelere ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz.

Giresun’da misafir edilen vatandaşlarımıza moral ziyareti gerçekleştiren din görevlilerimiz, talepler doğrultusunda manevi rehberlik hizmeti de sunuyor.” dedi.

GİRESUN TEK VÜCUT OLDU

Depremin ilk gününden itibaren Giresun’un tek vücut olarak yaraları sardığını ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Genci yaşlısı, kadını erkeği tüm vatandaşlarımız yardımları ile yüreklerinin depremden etkilenler için attığını bir kez daha gösterdiler. Kadirşinas ve hayırsever Giresun halkına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yardım ulaştırılan aileler ise din görevlileri ve TDV gönüllülerine teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI