Hemşirelere geniş koordineli panel

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi işbirliğinde “Hemşirelerimiz Geleceğimiz-Bakımın Ekonomik Gücü” temalı panel düzenlendi.

Hemşirelere geniş koordineli panel
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.05.2024
18
A+
A-

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Panele sağlık yöneticileri, sağlık çalışanları, öğrenci ve davetli katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Çebi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ile Giresun Belediye Başkan Vekili Dr. Taner Yazıcı yaptıkları konuşmada, hemşirelik mesleğinin önemine ve kutsallığına vurgu yaptı.

Panelde ise ilk olarak on-line bağlantı ile Doç. Dr. Elvan E. Ata “Hemşirelik Bakımında Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu sunumu gerçekleşti. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Esra Özkan “Teknolojinin Hemşirelik Bakımında Yansımaları” konulu sunumunu yaptı.

Panelde, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Devlet Hastanesi’nde görevli hemşireleri   de söz aldı.

“İYİ Kİ HEMŞİREYİM”

Hemşire Esra Çelik, “Yeri geliyor yıpranıyoruz, bunalıyoruz tükenmişlik hissediyoruz ama hastalarımızın bize hissettirdiği güzel duygular her şeyi unutturuyor. Hastalarımızın bir gülümsemesi, “iyi ki varsınız” demesi bizim için çok kıymetli. Bu güzel duyguları yaşadıkça iyi ki bu mesleği seçmişim diyorum. Bu mesleği yaptığım için kendimle ve tüm meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Hemşirelik sevmektir. İyi ki hemşireyim” şeklinde mesleğini ifade etti.

“SONSUZA KADAR VAR OLACAK BİR MESLEK”

Hemşire Umut Konak ise şunları kaydetti;

“Bildiğiniz üzere hemşirelik profesyonellerin yapabileceği, gayet net bir branş, bir dal olarak karşımızda. Tarihini, özünü hepimiz iyi biliyoruz. Her zaman işlevsel, hayatlara dokunan, insanlığın sonuna kadar yer alacak olan bir meslek.”

“HEMŞİRELER ÖNCE İNSAN DİYOR”

Uzman Hemşire Esra Kılıç da, “Hemşireler birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, özveriyle yerine getiren, önce insan diyerek topluma hizmeti ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli ve kutsal bir görev yerine getirmektedirler” dedi.

REKLAM ALANI