Kacır’dan Giresun’a Yatırım Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Giresun’u kalkındırma ve geliştirme hedefleri doğrultusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kacır’dan Giresun’a Yatırım Müjdesi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
7.409
A+
A-

Bakan Kacır, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri’ne katılarak hemşerileriyle bir araya geldi. Yatırım teşvikleri, sanayi alanları, KOBİ’lere sağlanan imkanlar, bölgesel kalkınma projeleri ve belediyelerle iş birliği konularında yapılan açıklamalarda Bakan Kacır, Giresun’u kalkındırma adına büyük adımlar attıklarını ifade etti.

Giresun’un eşsiz coğrafyası, tarihi ve kültürüne vurgu yapan Bakan Kacır, kentte gerçekleştirilen projelerle birlikte Giresun’un turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle Doğu Karadeniz’in kapısını Anadolu’ya açacak olan Eğribel Tüneli projesini hayata geçirmenin önemine değinen Bakan Kacır, tünelin Giresun ekonomisine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Bakan Kacır, KOBİ’lere sağlanan desteklerin devam ettiğini vurgulayarak, son 21 yılda 7 binin üzerinde KOBİ’ye 366 milyon lira destek verdiklerini açıkladı. Giresun’un bu desteklerle birlikte önemli projelere imza attığını belirten Bakan, bölgede kültür ve turizm odaklı birçok yerel projeye imza atacaklarının altını çizdi.

Çalışan ve Üreten Gençler Programı çerçevesinde Giresunlu kadınların iş gücüne katılımını hedeflediklerini ifade eden Bakan Kacır, Görele Tekstil Kent Projesi ile 300 genç kadına istihdam sağlanacağını müjdeledi. Ayrıca, Giresun Dereli’de 2020 yılında yaşanan sel felaketinin ardından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan, Giresun’un bilim ve teknoloji alanındaki değişimi ve dönüşümü desteklediklerini belirtti.

Son olarak, Giresun’un kültürel değerlerini vurgulayan Bakan Kacır, geçen dönemde Coğrafi İşaret Belgesi alan 13 yöresel ürün ve Giresun tombul fındığının Avrupa Birliği nezdinde tescillendiğini aktararak, bu başarıların üreticilerin haklarını koruma adına önemli olduğunu sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI